GGR: Teljes a dobogó

Célba ért a Golden Globe Race harmadik helyezettje, az észt Uku Randmaa is, így már teljes a nagy verseny dobogója. Kopár István befutóját március 18-ra várhatjuk.

Célba ért a Golden Globe Race harmadik helyezettje, az észt Uku Randmaa is, így már teljes a nagy verseny dobogója. Kopár István befutóját március 18-ra várhatjuk.

Célba a Golden Globe Race harmadik befutója, Uku Randmaa. Az 56 éves vitorlázót az előző két érkezőhöz hasonlóan nagy tömeg fogadta a franciaországi Les Sables d’Olonne kikötőjében, élükön a győztes Jean-Luc Van Den Heedével és a második helyezett Mark Slats-szal, valamint családjával. De a fáradt hajós alighanem annak a pizzaszeletnek örült a legjobban, amelyet az érkezése pillanatában nyújtottak neki. „Legalább 20 kilót fogytam – mondta Randmaa. – Hobart körül lényegében elfogyott az ennivalóm, így kénytelen voltam napi egy étkezésre beosztani azt, ami maradt. Napi egy zacskós levest és egy füstölt halat ettem – de összességében azt hiszem, ez jót tett az egészségemnek.”

Elmondása szerint a szélhiány viselte meg a legjobban a verseny során. Napokat, néha heteket töltött az óceánon szinte állva – ami lelkileg meglehetősen kínzó, tudván, hogy még milyen hosszú út van a célig. A legnagyobb élménye a Déli Óceánon való hajózás volt? élvezte a remek szelet és elmondása szerint órákat töltött azzal, hogy a hatalmas hullámokat nézte. „Elképesztőek voltak. Egy idő után pedig már meg tudtam különböztetni őket, rájöttem, hogy mindegyik másmilyen.”

A Golden Globe Race következő befutója a magyar-amerikai Kopár István lesz, aki várhatóan március 18-án ér célba negyedikként.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.