Colman tovább vánszorog

Ha lassan is, de tovább halad a cél felé Conrad Colman a törött árbócú Foresight Natural Energyvel, de még majdnem 600 mérföld van hátra számára Les Sables d'Olonne kikötőjéig.

Ha lassan is, de tovább halad a cél felé Conrad Colman a törött árbócú Foresight Natural Energyvel, de még majdnem 600 mérföld van hátra számára Les Sables d’Olonne kikötőjéig. 

Tovább vánszorog a cél felé Conrad Colman. Az amerikai-új-zélandi színekben hajózó skippert nem lehet éppen a kitartás hiányával vádolni, hiszen felkészült arra, hogy 3-6 csomós sebességgel is folytassa az utat a 8. Vendée Globe végcélja felé. Még 590 mérföldet kell megtennie Les Sables d’Olonne kikötőjéig a törött árbocú Foresight Natural Energy-vel. Colman három nappal ezelőtt fabrikált magának egy vész-árbocot a bummból, amelyre egy levágott vitorlát húzott fel – mindezt viharos időjárás és 6 méteres hullámok közepette. A megoldás működik ugyan, de a hajó még ideális szélviszonyok között is legfeljebb csak 4-6 csomós sebességgel képes haladni. Colman nemrégiben még az előkelő tizedik helyen állt, de az árboc sérülése óta sorra érik utol és előzik meg az üldözői. Számára már nem egy értékelhető helyezés elérése a cél, hanem a célba érés. A „zöldmániás” Colman Fa Nándi csapattársa volt a 2015-ös Barcelona World Race-en.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.