Berecz Zsombor ezüstérmes Aarhusban

Az Éremfutamokkal véget ért Dániában az Aarhus Sailing Week, a 2018-as olimpiai kvalifikációs világbajnokság tesztversenye. Berecz Zsombor Finn osztályban a 2. helyen végzett a holland Nicholas Heiner mögött.

Az Éremfutamokkal véget ért Dániában az Aarhus Sailing Week, a 2018-as olimpiai kvalifikációs világbajnokság tesztversenye. Berecz Zsombor Finn osztályban a 2. helyen végzett a holland Nicholas Heiner mögött.

 

Heiner 7 pontos előnnyel kezdte az Éremfutamot, és mivel Zsombin kívül matematikailag senki sem előzhette meg őt, így várható volt, hogy számára az a biztonságos megoldás, ha magyar ellenfelét akadályozva valahogy eléri, hogy ne végezhessen a tízhajós mezőny első felében. Ezt sikerült elérnie, mert ők ketten az utolsó két helyen értek célba a dupla pontszámmal számító Medal Race-en. Szerencsére a futamot nem a finn Tapio Nirkko nyerte, mert akkor a végeredményben megelőzte volna Zsombit. A norvég Anders Pedersen akadályozta ezt meg futamgyőzelmével.

A mezőny erősségére jellemző, hogy az Éremfutam tizes mezőnyébe tíz különböző nemzet finnesei jutottak be.

Berecz Zsombor remek évet produkál. 2017-ben minden nemzetközi versenyén érem-, vagy döntő futamba jutott. Háromszoros olimpikon (2 x Laser, 1 x Finn), 2016-ban Európa-bajnoki ezüstérmes finnesünk tavasszal második helyen végzett Palma de Mallorcán a Trofeo SAR Princesa Sofia Iberostar regattán. Hyeres-ben a Világkupa versenyen 9. lett, a Medal Race-ben másodikként ért célba. Santanderben a Világkupa döntőn egy hajszállal maradt le az aranyról, a győztessel azonos pontszámot elérve lett ezüstérmes. Az Európa-bajnokságon a legjobb öt helyezett mindent eldöntő utolsó futamán vezető pozícióban tört el egy alkatrész az árbócában, és így lett 5.
A Balatoni Yacht Club versenyzője a világranglistán jelenleg a 10. helyen áll úgy is, hogy a Miami-i világkupa fordulón nem vett részt.

Következő nagy megmérettetése a Balatonon lesz, a jubileumi Opel Finn Gold Cup, vagyis az olimpiai hajóosztály 50. világbajnoksága Balatonföldváron szeptember elején. Az Aarhus Sailing Week is bizonyítja, hogy az esélyesek közé tartozik!

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.