50-es Cirkáló flottabajnokság - gyenge szeles második forduló

Meglehetősen gyenge szeles napok jutottak augusztus végén az 50-es Cirkáló flottabajnokság idei második fordulójára. Végül a túrafutamot és két pályaversenyt sikerült lebonyolítani.

Meglehetősen gyenge szeles napok jutottak augusztus végén az 50-es Cirkáló flottabajnokság idei második fordulójára. Végül a túrafutamot és két pályaversenyt sikerült lebonyolítani.

Szöveg: VM-MVSz, Fotó: MVSz

A gyenge szél miatt először a túrafutamra került sor Siófok „öreg” Tihany, Csopak, Siófok útvonalon. A 9 óra 30-as rajtot követően a hajók a gyenge keleti szélben a déli part felé nyitottak. A legdélebbi egység a Parti Szél vette elsőnek az első pályajelet. Majd az ezt követő szakaszokban döntően félszél volt, így a gyorsabb hajók a Cirrus III. és az Indián törtek az élre. Ez lett a befutási sorrend is.

A verseny vasárnap folytatódott: a kibontakozó nyugati szél első rezdüléseire gyorsan kirakták a pályát, így a rajtolást a kialakult kettes szélben azonnal kezdeni lehetett. Így végül két futamot sikerült teljesíteni. A második futam rajtja előtt az Indiánnak a nagyvitorlájával gyűlt meg a baja, így csak késlekedve tudott elrajtolni. Ebben a futamban az utolsó hajóegység a közel teljes szélcsendben nem tudott időn belül célba érni. A heves felmelegedésben, közel szélcsendben várakozó hajóegységek közül ketten úgy döntöttek, hogy nem várják ki a versenykiírásban megadott limitidőt és elindultak a partra. A negyedik futam igen gyenge délies szélben rövidített pályán – a második raum végén befuttatva – került lebonyolításra.

50-es Cirkáló flottabajnokság augusztus 24-27 végeredmény:

  1. Cirrus III (Farkas János)
  2. Bank-Ó (Varga Lajos)
  3. Partiszél (Finánczy György)
  4. Indián (Süli András)
  5. Marsall (Adorján Árpád)
  6. Orion (Kiss Péter)

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.