Vitorlás partyval kezdték az évet Szegeden

Az idén sem maradt el a tiszai hajósok évnyitó rendezvénye: a Szegedi Vitorláskikötőben vízre szálltak a vitorlázás szerelmesei az év első napján, hogy együtt ünnepeljék meg az új szezon kezdetét.

Tizennyolcadik éve, hogy a vitorlázás, a vízi sportok és a Tisza szerelmesei már az újév első napján hódolnak szenvedélyüknek, és vitorlásba, motoros kishajóba, kajakba, csónakba, sárkányhajóba ültek. A Tiszán levonuló árhullámnak köszönhetően a folyó sodrása jelentős volt, ami a gyenge széllel társítva komoly kihívás elé állította a népes vitorlázó csapatot, hogy ne csak elinduljanak, hanem a Szegedi Vitorláskikötőben kössenek is ki – derül ki Kipper György vitorlásoktató és egyben az esemény szervezőjének beszámolójából.

A sportolókból és a korábbi tanulókból a parton népes közönség gyűlt össze László Boldizsár operaénekes újévi előadására aki rövid időre hűtlen lett a kajakozáshoz és stílusosan vitorlásba ülve adta elő Rod Stewart sailing című dalát.

Nem maradt el az újévi malacsült, hurka, kolbász, párolt káposzta, majonézes burgonya sem, a hangulatot és a komfortérzetet forralt bor és forró tea javította. Az idei különleges látványelem volt, amikor László Boldizsár egy a sólyán fennakadt uszadék leszabadítása érdekében hétköznapi természetességgel merült az 4 fokos Tiszába.

„Reméljük, hogy a megkezdett 2023-as szezonban a vitorlás és kishajós oktatás, csónakázás, sportolás és kerti partik közben rendszeresen találkozunk majd a Szegedi Vitorlás Kikötőben” – fogalmazott Kipper György, aki hazánkban egyedülálló módon folyóvízen tanítja vitorlázni a növendékeket.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.