VG: Thomson feladja

A korábbi hajósérüléssel még csak megbirkózott, de az egyik kormánylapát törése már sok volt: Alex Thomson hivatalosan is feladta a Vendée Globe-ot.

Hivatalosan is bejelentette a mostani Vendée Globe talán legnagyobb esélyese és alighanem legnépszerűbb hőse, Alex Thomson a verseny feladását. A brit versenyző Fokvárosba vitorlázik, ahol a csapat várja majd. A döntést magyar idő szerint este hat körül tette közzé a Hugo Boss szkippere.

Thomson egy hete szenved különböző technikai gondokkal, előbb a hajó orr-részében egy hosszanti borda felválásával küzdött, majd a bal oldali kormánylap törése következett. Amíg a balszerencse nem sújtott le rá, Thomson simán vezette a versenyt. Érdekes adat, hogy szenvedése már lassan egy hete kezdődött, még mindig ő töltötte az élen a leghosszabb időt a verseny kezdete óta…

A mezőny élén továbbra is Charlie Dalin áll, akit a szintén egyre több kisebb technikai gonddal küzdő Thomas Ruyant követ (aki már lassan többet van az árbócon, mint a kokpitban, és nemrégiben le kellett vágnia a hajó egyik sérült foilját is), a harmadik pedig a relatíve problémamentes versenyt futó veterán Jean Le Cam.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.