Ünnepélyes fogadást kapnak a hazatérő olimpikonok

Érdi Máriát és a Vadnai-testvéreket ünneplik szeptember elsején Balatonfüreden, a Kékszalag PORT-ban. Érdi Mária a hágai világbajnokságról aranyéremmel tért haza, így megszerezve hazánknak az első női világbajnoki címet és elhozva a 2024-es olimpiai kvótát. A Vadnai-testvérek közül Jonatán szintén az ötkarikás játékokra szóló biztos belépővel érkezett haza Hollandiából.

Vitorlástörténetet írt 2023. augusztus 20-án délután Érdi Mária olimpikon, aki a hágai világbajnokságon ILCA 6 hajóosztályban első helyen végzett, ezzel – Magyarországon nőként először – megszerezte a világbajnoki címet. Emellett a 2024-es párizsi olimpiára szóló kvótát is magáénak tudhatja.

 

Vadnai Jonatán ILCA 7 hajóosztályban versenyzett Hollandiában, és ugyancsak bebiztosította indulását a jövő évi ötkarikás játékokon.

A Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében szeptember 1-jén pénteken, Balatonfüreden ünneplik legújabb világbajnokunkat, valamint olimpikonjainkat.

A köszöntőbeszédek után az érdeklődők kerekasztal-beszélgetést hallhatnak a versenyzőkkel a közönség bevonásával, felelevenítik a világbajnoki címet adó, valamint kvótaszerző verseny legizgalmasabb pillanatait.

Az este folyamán Érdi Mári megmutatja VB aranyérmét, valamint lehetőség nyílik közös fotózásra is.

Tervezett program:

  • 17:30 – Érkezés – Érdi Mária világbajnok, Vadnai Jonatán és Vadnai Benjamin fogadása
  • 18:00 – Megnyitóünnepség, köszöntőbeszédek
  • 18:15 – 19:00 – Kerekasztal-beszélgetés
  • 19:00 – 19:30 – Közös fotózás, kötetlen beszélgetés
  • 19:30 – Pezsgős fogadás

Érdi Mári – Világbajnok magyar vitorlásversenyző

1998-ban született, a sportággal a Tihanyi Hajós Egyletben ismerkedett meg, majd a versenyvitorlázást a Balatonfüredi Yacht Clubban 2012-ben kezdte, jelenleg az MVM SC tagja. Első jelentős nemzetközi eredménye a 2013-as balatonfüredi Laser 4.7-es világ- és Európa-bajnokság 5. helyezése volt. Többszörös korosztályos világ és Európa-bajnok. Részt vett a 2016-os olimpián Rio de Janieroban és a Laser Radial osztályban futamgyőzelemmel a 14. helyen végzett. A tokiói kvótát a 2018-ban a dániai Aarhusban az összevont World Sailing világbajnokság 8. helyezésével szerezte meg. 2019. augusztusában Enoshimaban az előolimpián a harmadik helyezést érte el. A tokiói olimpián Laser Radial osztályban a 13. helyen végzett. 2023. márciusában bronzérmes lett az andorrai Európa-bajnokságon. Augusztusban Hágában a 2024-es olimpiai kvóta mellett világbajnoki címet szerzett.

Kép: Sailing Energy / World Sailing. 20 August 2023.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink