Tramontana-Sennebogen Kupa remek szélben

Gyönyörű napsütésben, igazi „Trami” szélben rajtolt június végén a 2022. évi Tramontana-Sennebogen Kupa 120 hajós mezőnye. Az idei évben megdőlt minden korábbi nevezési rekord annak ellenére, hogy a nevezést technikai problémák nehezítették.

A versenypálya a hagyományos Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred volt. Néhány korai rajtos hajónak rajtot kellett ismételni, ami a gyenge szélben nagy kihívás volt. Szerencsére a rajt után nem sokkel egy kicsit megélénkült a szél, így a csapat elindult Alsóörs felé. Az első szakaszon kb. 60 perc kellett a leggyorsabb hajónak az Alsóörsi bójáig, amit nagy versenyben a Litkey Farkas vezette Process Solution nevű katamarán vett, őt követte a Nanushka Forestay, majd szép lassan jöttek a többiek is. Az északi part alatt még volt szél a mezőnynek, de a déli part felé ez vízközépnél elfogyott – számolt be róla a hunsail.hu

Az Igali Csilla vezette versenyrendezőség a katamaránokat továbbengedte, de a többi osztály számára a pályarövidítés mellett döntött, és Siófokon befuttatta a mezőnyt, ami jó döntésnek bizonyult. Abszolút első a versenyen a Process Solution, az abszolút első egytestű a Sirocco lett.

A versenyről készült képek hamarosan elérhetőek lesznek a www.tramontana.hu oldalon.

Köszönjük Sennebogen Csoport, Hajógyári Kikötő, Szent Donát Borkúria, Ivanics Kft. és a NEA támogatását!

Eredmények

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.