Támogatás a Balatonon kívüli vitorlázásra

A Balatonon kívüli vitorlázók is juthatnak pénzhez – ezt jelzi, hogy nyolc olyan egyesület kap az idén támogatást a Magyar Vitorlás Szövetségtől, amely nem a magyar tenger mellett működik.

Az eredetileg tervezettnél többet, 2,2 millió forintot ítélt meg január 30-i döntésével Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége az általa felállított három fős bizottság javaslata alapján a tavaly meghirdetett, „A Balatonon Kívüli Vízterületek Támogatása„ nevet viselő pályázat keretében. A támogatás – amelyre a rendelkezésre álló forrás eredetileg 1,5 millió forint volt – célja a Balatonon kívüli régiókban a vitorlázás sportág fellendítése a sportban tevékenykedő közösségek anyagi támogatáshoz juttatásával – adta hírül a szövetség honlapja.

A pályázatra 9 pályamű érkezett, 1 egyesület – mivel nem tagja az MVSZ-nek – eleve kiesett, így 8 pályázatot értékelt a bizottság. A bizottság javaslata alapján rendelkezésre álló összeget az elnökség a 31/2020 (01.30) határozata alapján az alábbiak szerint osztotta fel:

Atomerőmű Sport Egyesület 400 000 Ft
Deboti VSE 150 000 Ft
Fertő tavi Vitorlás Szövetség 400 000 Ft
Gyerekreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület 400 000 Ft
Orfűi Vitorlás Egyesület 400 000 Ft
Tatai Vitorlás Iskola 150 000 Ft
Velencei-tavi Vízisport Szövetség 150 000 Ft
Vitorlázó Gyermekekért Egyesület 150 000 Ft

A pályázatra a Balatonon kívüli vízfelületeken tevékenykedő, Magyarországon bejegyzett regionális sportszövetségek, amelyek a Magyar Vitorlás Szövetségnek tagjai és alapvető tevékenységük a vitorlázás, és tényleges tevékenységét nem a Balatonon folytatják, nyújthattak be pályaművet. Vitorlás egyesületek önállóan csak abban az esetben pályázhatnak, ha nem tagjai valamely területi szövetségnek, illetve régiójukban nem működik területi vitorlás szövetség.

A támogatást – amely egyszeri, vissza nem térítendő működési támogatás, minimális összege 100, maximális összege pedig 500 ezer forint – működéssel kapcsolatos költségekre lehetett igényelni. Nem vehető igénybe tehát versenyzők átigazolási díjára, személyi jellegű kifizetésekre (bérköltség; versenyzők, szakemberek jutalmazására), lakásbérletre, reprezentációs költségekre, új beruházásokra.

A pályázatok bírálata során a következő tartalmi szempontokat vették figyelembe:

  • a sportág népszerűsítése érdekében kifejtett tevékenység (0-10 pont);
  • aktivitás a versenysport területén (0-8 pont);
  • az ifjúságneveléssel kapcsolatos tevékenységek (0-8 pont);
  • egyéb (önkéntesség, tevékenységek, aktivitás (0-8 pont).

A pályázat kiírása a csatolt dokumentumban nézhető.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.