Remek magyar szereplés a 29er Eb-n

Nem csak az Aarhusban rendezett kvótaszerző világbajnokságon remekeltek a múlt héten a magyarok: ragyogóan szerepeltek a fiatal versenyzők a 29er-eseknek rendezett Európa-bajnokságon is.

Nem csak az Aarhusban rendezett kvótaszerző világbajnokságon remekeltek a múlt héten a magyarok: ragyogóan szerepeltek a fiatal versenyzők a 29er-eseknek rendezett Európa-bajnokságon is.

A múlt héten tartották a finnországi Helsinkiben a 29er Európa-bajnokságot, amelyen hatalmas mezőny vonult fel: húsz ország 137 hajója, köztük négy magyar egység  –  a Ralovich Dávid – Badar Bence, a Kocsis Bálint – Pavlik András, a Jeney Máté – De Jonghe Arthur és a Lászlófy Ábel -Petrányi Botond kettős – indult a versenyen -számolt be róla a hunsail.hu.  

A 29er-es magyar csapat  

Az Eb-n szenzációs eredményt ért el a magyar csapatok közül legesélyesebbnek számító, a verseny előtt az európai ranglistán ötödik helyen álló Jeney Máté – De Jonghe Arthur páros. Összetettben ugyanis a hatodik helyen végeztek.

A többi magyar  hajó is jól teljesített:  a Kocsis Bálint – Pavlik András kettős az ezüst csoport 2. helyét (abszolút 47. hely), a Lászlófy Ábel – Petrányi Botond egység az ezüst csoport 29. helyét (abszolút 74. hely), a Ralovich Dávid – Badar Bence duó pedig a bronz csoport 8. helyét (abszolút 98. hely) szerezte meg. Az Európa-bajnokságot egyébként a francia Revil Theo – Guevel Gautier egység nyerte. A második helyen a norvég Mathisa Berthet és Alexander Franks-Penty, a harmadikon a szintén francia Aristide Girou – Noah Chauvin duó végzett.

A verseny előtt Goszleth Marcell, a magyar csapat vezetője, a Spartacus Vitorlás Egylet edzője a hunsail.hu-nak azt mondta: Az egyik cél, hogy a rendkívül erős mezőnyben magyar hajó is legyen az első húszban. Erre pedig a papírforma szerint a Jeney – De Jonghe párosnak volt a legnagyobb esélye. Ők végül ezt a célt bőven túlteljesítették az összetettben megszerzett 6. hellyel.

Fotók: Gosztleth Marcell / Spartacus Vitorlás Egylet – 29er Hungary (a magyar 29er osztály) Facebook-oldala 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.