Rekord dőlt a balatoni személyhajózásban az első májusi hétvégén

Rekordszámú utas közlekedett a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) járatain az első májusi hétvégén. A társaság csaknem 15.000 utast szolgált ki a kompokon és a legforgalmasabb balatoni útvonalakon közlekedő személyhajókon.

Május első hétvégéjén a BAHART településeket összekötő menetrendi hajójáratait és a sétahajó szolgáltatást mintegy 4.400 utas vette igénybe. Az ekkor megszokott legforgalmasabb útvonal a Fonyód és Badacsony közötti volt, ahol mintegy 3.500 főt szállítottak a vállalat katamaránjai – adta hírül a társaság.

Szántódrév és Tihanyrév közötti kompjárat szombaton rekordot döntött: közel 8000 fő, 900 kerékpár és 2.500 személygépkocsi vette igénybe a Balaton két partja között. Ez a látogatószám nemcsak az idei évben számít kiemelkedően magas forgalomnak, hanem a korábbi évek hasonló időszakához mérten is. A teljes hétvégén összesen több, mint 10.000 fő és csaknem 3.500 gépjármű választotta a társaság kompjait.

A BAHART bizakodva tekint a 2021-es balatoni szezon elé, a tradíció és modernizáció jegyében nagyszabású programsorozattal, látványos aktivitásokkal, felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumát, a szezonkezdést ünneplő eseménye május 22-én lesz.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.