Pünkösdkor indulnak a balatoni sétahajók is

A pünkösdi hosszú hétvégétől újra hajókázhatunk a Balatonon, hiszen a kompok után most a sétahajók is munkába állnak – számolt be róla a Likebalaton.hu.
A BAHART áprilisban arra kényszerült, hogy a személyhajózási szezon hagyományos húsvéti indítását elhalassza. A járványügyi helyzet új, enyhébb fázisba lépésével, igazodva a központi kormányzati intézkedésekhez, 2020. május 30-án azonban elindítja első menetrendi és sétahajójáratait az alábbi átmeneti utazási feltételekkel:

A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a hajók zárt utastereiben egyelőre kötelező a szájmaszk (vagy azt helyettesítő, arcot eltakaró kendő, sál) viselése. Szájmaszk hiányában a pénztáros munkatársak megtagadhatják a jegykiadást, a hajós személyzet pedig a hajóra történő felszállást. A hajók nyitott fedélzeti részein is ajánlott a szájmaszk viselése.

BAHART facebook hivatalos oldal – Halasi Csaba fotója a Kelén hajóról

 

A hajókon szállítható utasok számát a maximális befogadóképességhez képest átmenetileg csökkentik, emiatt a jegyek minden hajójáratra csak korlátozott számban lesznek válthatók.

A megváltott menetjegyek kizárólag a jegyen szereplő, adott időpontra szóló utazásnál használhatók majd fel, ugyanazon útvonalon korábbi vagy későbbi járatra nem érvényesek. Erre a korlátozott befogadóképesség miatt van szükség, hogy a szállítandó utasok száma előre tervezhető legyen.

Nyitókép: BAHART

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.