Most kezdődik a versenyszezon

A hivatalos vitorlásszezont elindító Balatoni Évadnyitóra májusig még várni kell, de az egyesületek szervezésében megkezdődnek a versenyek. Nézzük, mire számíthatunk április első hétvégéjén.

Az Alba Regia Sport Club április 1-2. között a Gárdony előtti vízterületen rendezi meg a felnőtt és ifjúsági korosztálynak szóló Agárd Idénynyitót. A versenyen kizárólag leigazolt versenyzők indulhatnak a Finn, Kalóz, ILCA 4, ILCA 6, ILCA 7 és Optimist hajóosztályokban – adta hírül a hunsail.hu

NEVEZÉS

Nevezni 2023. 04. 01-jén, szombaton 08:00-08:30 között lesz lehetőség az Alba Regia SC klubházában működő versenyirodán. A nevezési díj a felnőtt versenyzők számára 6.000 Ft/fő, ifjúsági versenyzők számára pedig 3.000 Ft/fő, amit a helyszínen készpénzzel lehet kiegyenlíteni.

VERSENYPROGRAM

A versenypályát a Gárdony előtti vízterületen jelöli ki a versenyrendezőség. Az első futam figyelmeztető jelzésének tervezett időpontja 2023. április 1. 10:00 óra. A további futamok ráindítással kezdődnek, egy nap legfeljebb 4 futam bonyolítható le, a versenyt 6 futamra tervezik. A második versenynap futamait a hirdetőtáblán teszik majd közzé.

A díjkiosztó ünnepség tervezett időpontja 2023. április 2. vasárnap, az utolsó futam után a lehető leghamarabb, ennek pontos időpontjáról majd a hirdetőtáblán lehet tájékozódni. A díjkiosztó helyszíne az ARSC víztelepe.

A versenykiírás ide kattintva érhető el.

A gárdonyi versennyel egy időben, 2023. április 1-jén rendezik meg Balatonfüreden a Bolondok Kupáját a Jövő Magyar Sportolói Sportegyesület szervezésében. Az egyesület három különböző időpontban hirdetett a téli időszakban versenyt és nyílt edzést advent, farsang, hölgyek és most tavasszal a Bolondok ünnepe tematikában, ezzel az utolsóval zárva a versenysorozatot.

NEVEZÉS

A Yardstick kategóriába sorolt összes hajó nevezhet, melynek díja előnevezéssel 4.000 Ft/fő, helyszínen pedig 5.000 Ft/fő. Az előregisztráció és a nevezés online vagy postai úton történhet a következők szerint:

  • a nevezési szándékot a furedwintercup@gmail.com e-mail-címre kell elküldeni, csatolva a kitöltött nevezési lapot, amit ide kattintva lehet letölteni vagy postai úton a 8230 Balatonfüred, Széchenyi u. 29. címre kell elküldeni a fentebb írtakat.
  • a Magyar Vitorlás Szövetség online nevezési felületén is le lehet adni a nevezést, a következő linken keresztül: https://vihar.hunsail.hu/ , de ebben az esetben is e-mailen keresztül szükséges elküldeni a nevezési lapot.

A helyszíni regisztrációra április 1-jén van lehetőség a rendezői sátorban 9:00 órától – 10:00 óráig, azt követően már csak kivételes esetben lehetséges a regisztráció telefonon keresztül, a következő telefonszám hívásával: +36 20 349 0419 és ebben az esetben is utólag el kell juttatni a rendező egyesület részére a nevezési lapot.

VERSENYPROGRAM

A helyszíni nevezés és regisztráció után 10:15-től lesz a kormányosi értekezletre a Kékszalag PORT-ban (8230 Balatonfüred, Anna sétány 7.), majd 10:30-tól a Kékszalag PORT-ból indulnak a hajók, az első futam figyelmeztető jelzésére várhatóan 11:30-kor kerül sor. A második futam rándítással kb. 12:30-kor indul. A futamokat up-and-down pályákon rendezik meg.

14:00 órától Náray Vilmos tart előadást a versenyszabályokról, várhatóan 15:00 órától kezdődik a díjkiosztó ünnepség, ahol a hajóosztályok győzteseit és a regatta győzteseit hirdetik ki a daru körül elhelyezett színpadon.

A rendezőegyesület meglepetéssel fogja megköszönni a versenyzők részvételét.

A versenykiírás ide kattintva érhető el.

Jó szelet!

Fotók forrása: Füred Winter Cup

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.