Már érvényes a finn bajnokság

Berecz Zsombor egy futamot nyert a finn bajnokság pénteki napján – mert nem volt több. Szoros ellenfelei ebben a menetben is voltak.

A finn dinghy bajnokság második napja lényegesen gyengébb szélben indult, mint amilyenben csütörtökön versenyzett a mezőny, O negatív volt érvényben, tehát pumpálni nem volt megengedett, azaz munkához jutott két motorosban helyet kapó zsűri is. Más kérdés, hogy a mezőny fegyelmezetten leutazott a bőszelekben, így nem volt fütty.

A legfeljebb 8-9,7 csomós szél csak egy-egy pöff erejéig kúszott 10 csomó fölé, sőt az egyetlen futam végére 5-6 csomó környékére szelidült. Addig is jelentős lyukak és forgások jellemezték az észak-keleti, keleti szelet, így ismét trükkös futam kerekedett. A világbajnok Berecz Zsombor az első bójához a 3. helyen érkezett, majd a bőszélben az élre állt, és meg is nyerte ezt a futamot is. Mögötte Kaiser Krisstóf és Rácz Levente futott célba. Ez után a vízen várakozott a mezőny a versenyzésre alkalmas szélre, majd ugyanezt a kikötőben tett, míg nem sokkal délután 4 előtt bezárta a napot Beliczay Márton főrendező.

A részletes eredményeket itt lehet nézni. További fényképeket pedig itt lehet nézegetni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Szűcs Ábel

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.