Lezárják a Balatont ezeken a helyeken

Húsvétra mindenki a Balatonhoz és tavak melletti nyaralóhelyekhez irányította az autóját, ezért itt az önkormányzatok további lezárásokat és korlátozásokat vezetnek be. Már pénzbírsággal is szankcionálhatják, ha az egészségügyi séta nem a lakóhely környékén, hanem autóval történik meg...

 

A kijárási korlátozás lehetővé teszi a gyalogos közlekedést, de nem engedi meg az autós turizmust, írja több polgármester is a tegnap kiadott közleményekben.

Tihany központjában lévő parkolók április 7-től ideiglenesen lezárva.

Balatonfüred szerint szintén nem fér bele az autós turizmus a kijárási korlátozásba. Április 14. kedd reggel 8 óráig lezárták a 71-es főút alatti összes parkolót, a két nagy strandot és az összes parkolóikat, a Zákonyi út mélygarázsát, valamint a Borsos Miklós utcai és Huray utcai parkolókat is.

Balatonalmádiban a következő területeket zárják le: Szent Erzsébet liget teljes területe, Óvári kiáltó és környezete, Szökőkút előtti tér és parkoló, Pannónia parkoló, az összes strand és parkolóik, játszóterek és költéri fitnesz parkok. Az illetéktelen használókat 10 – 200 ezer Ft bírságot szabnak ki.

Orfű, Velence, valamint Abaliget, Szentendre, Szarvas, Bakonybél önkormányzata mind felszólalt a húsvéti turizmus ellen, itt is további parkoló lezárások várhatóak.

Gárdony fokozott rendőri és polgárőrségi jelenléttel és intézkedésekkel, lakcímkártya ellenőrzéssel reagál a Budapestről érkező rendkívül megnövekedett autós forgalomra.

Csopak lezárja a strandját április 10 – 13. között.

Keszthely a teljes Balaton-partot és játszótereket kordonokkal zárja le és rendőrökkel biztosítja, saját lakosait se engedi a tóhoz az ünnep idejére – ezzel is generálva, hogy az emberek maradjanak otthon, lakóhelyük közelében.

Alsóörs is lezárja a közösségi strandot, látogatását megtiltják. A Sirály parkolót, a Református templom alatti parkolót szintén kordonozzák. A Somlyó-hegyi kiálót és a Csere-hegyi kilátót bezárják, tilos a látogatásuk, ugyanitt tilos a tűzrako helyeken a tűzgyújtás. A vendéglátó és kereskedelmi helyek előtt asztalok kihelyezését megtiltják és kérik, hogy az ABC áruház környékén fokozottan figyeljenek a védekezési szabályokra és maszkban vásároljanak a faluközpontban és a parton található üzletekben.

Badacsonytomaj április 9-től az összes parkolóját lezárja határozatlan időre.

Balatonföldvár az összes parkolóját lezárja. A vasútállomás, piactér, belváros, a strandok, kikötő környéke és az összes balatoni sétány melletti parkolási lehetőséget megszüntetik, valamint nem nyithatnak ki a csak az élelmiszer boltok, a patika, dohány- és házhozszállítással működő egységek.

Tiszafüreden a szabadstrandnál lévő parkoló zónát lezárják, csak lakcímkártyával lehet belépni.

Balatonfenyvesen lezárják a kikötő keleti móló szárát, itt horgászás is tiltott, a csalogány, Fenyves-alsói és Központi strandokat, itt tartózkodni is tilos a feloldásig.

Balatonfűzfőn a strand és a hozzá tartozó parkoló lezárásra került.

Tatai (Öreg) tónál lezárják az Angolparkot és az Öreg-tó partját, ami érinti a tatai vár és az Esterházy-kastély környékét, az Építők parkját, az Öreg-tóhoz bevezető utakat valamint a Tatabányára vezető kerékpárutat is. A polgármester üzenete közleményében: senki ne menjen Tatára, mert nem lesz lehetősége sehol megállni, és a rendőrök is arra fogják figyelmeztetni az embereket, hogy menjenek haza.

A BAHART komp az eddigi óránkéntira csökkentett járatokkal közlekedik, gyalogos, kerékpáros és motorkerékpáros szállítása tiltott, a személyhajózás pedig továbbra se indut el a Balatonon. A vitorlás kikötőket kinyitották, a Húsvétra aktuálizált korlátozásokra nem hoztak további szigorításokat. A kikötők jelenlegi forgalmáról egyelőre nincs adat. A túravitorlázást részben korlátozták, idegen kikötőből hajókat nem fogadnak, a kikötőbérlőket pedig kérik, hogy a nap végén térjenek vissza az anyakikötőjükbe.

Balatongyörök is bezárta a strandjait és hasonlóan óvatosságra és a közösségi távolságok betartására kéri az utcán tartózkodókat.

További lezárások is várhatóak még a következő órákban a tavak és népszerű kirándulóhelyek környékén – a lényegi kérés, hogy töltse mindenki az idejét, rekreációját a lakhelye környékén és az autós turizmust ne válasszák programnak a Húsvét alatt.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.