Koncert a tóban

Zamárdi helyett Balatonfűzfő ad otthont a nézők számára ingyenesen látogatható, és ezúttal a vízből is élvezhető BalatONkoncert kisebbfajta sztárparádét felvonultató harmadik állomásának augusztus első hetében. A különleges víziszínpad a Tobruk strand előtt fogadja többek között a Hősöket, a Carbonfools-t, a Kelemen Kabátban csapatát és Pápai Jociékat.

A Balaton rekordot közelítően alacsony vízállása miatt kénytelenek voltak Zamárdi helyett Fűzfőre helyezni a BalatONkoncert harmadik állomását a szervezők. A nézők számára ingyenes minifesztivál különleges víziszínpadja ugyanis az eredetileg tervezett déli parti helyszínen túlságosan messze, jó 100 méternyire lett volna a parttól, mert csak ott lett volna elegendő víz alatta. A Balaton északkeleti csücskében, a Tobruk strand előtt azonban sikerült megfelelő helyszínt találni a folytatáshoz, ahol ráadásul tökéletesen ki is lehet használni az úszó színpad által kínált adottságokat: vagyis mind a vízből, mind a partról is lehet majd élvezni a sztárfellépők műsorát.

Igazi fesztiválos „csavart” ad az augusztus 4-i nyitónaphoz az, hogy aznap két színpadon is pörög a műsor: a fűzfői önkormányzat rendezésében kerül sor ugyanis a BalatONkoncerttel egy időben és egy helyszínen, csak éppen a parton Gájer Bálint fellépésére este 6 órától. Előtte a vízen az InFusion Trió kezd ötkor, majd este fél nyolckor a The Carbonfools zárja az élőzenés műsort. Augusztus 5-én, pénteken Haagen Imre és a Dalköltők Társasága lép fel 5-től, 19 órától pedig a Hősök csapnak fergeteges bulit a strandoló közönségnek. Szombaton aztán 17 órától a Kelemen Kabátban nyomja el többek között azt, hogy „nyári gyerekek a Balaton parton…”, a fél nyolckor kezdődő bulit pedig Pápai Joci és zenekara tartja. Az élőzenés fellépések után éjfélig a BalatONkoncert rezidens lemezlovasa, Matthew Lenner nyom DJ Show-t. A minifesztivál harmadik állomásának műsorát vasárnap a Buborék Együttes gyerekműsora zárja négytől a parton.

„A fűzfői helyszín különleges adottságokkal rendelkezik, hiszen a hamar mélyülő víz miatt itt a színpad elég közel kerülhet a parthoz ahhoz, hogy onnan is élvezhető legyen a műsor, ugyanakkor a vízből is több százan nézhetik pancsolás közben a koncerteket. A Tobruk strand fedett színpadja pedig garanciát nyújt arra, hogy rossz idő esetén is meg tudjuk tartani a bulikat. Nagyon köszönjük az önkormányzatnak, hogy az utolsó pillanatban, ráadásul a Gombócfesztivál mellett helyet biztosítottak számunkra” – mondta el Lénárt Attila, a fesztiválsorozat főszervezője.

A fűzfői bulin azonban nemcsak annak köszönhetően kerülhetnek szinte testközelbe a sztárokhoz a nézők, hogy a vízből is nézhetik a koncerteket, hanem folytatódik a rendezvénysorozatának főtámogatója, a Szerencsejáték Zrt. játéka is, a „Legyen szerencséje a sztárokhoz!”, amelynek keretében 2-2 szerencsés nyertes közös képet készíthet kedvenceivel és a backstege-ből nézheti végig a koncertet. Részletek a BalatONkoncert Facebook-oldalán.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.