Jön a NAU330 flottabajnokság

Első alkalommal rendezik meg saját szervezésben a NAU330 osztály bajnokságát Balatonföldváron augusztus 22 és 25. között. Az osztály tagsága a Spartacus Vitorlás Egyletet kérte fel a bajnokság megrendezésére. A szeptemberi Repülő Hollandi Európa-bajnokság előtt ez a hazai nagyhajós verseny főpróba is egyben a klubnak.

Az előzetes jelentkezések alapján népes, várhatóan 16-17 egységből álló mezőny jön össze a balatonföldvári vízterületen. Az is biztosnak tűnik, hogy a korábbi években már az osztályban versenyző kiváló vitorlázók mellé a magyar vitorlázás meghatározó alakjai is beszállnak a NAU330 egységek játékába. Többszörös Magyar-, Európa- és Világbajnok versenyzők színesítik majd a mezőnyt. Kikötői beszélgetésekben legtöbbször Litkey Farkas, Rauschenberger Miklós illetve a Nautic hajók atyjának, Soponyai Géza nevét említik indulóként.

Az augusztus végi időpont a bajnokság megrendezésére fontos volt a NAU330 osztály számára, ugyanis ilyenkor tud a legtöbb csapat rajthoz állni. Az időpont választás azonban – egy új MVSz szabálynak köszönhetően – azt is jelentette, hogy a magyar bajnoki címről le kellett mondani és idén be kell érni a flottabajnoki címmel.

A NAU330 Flottabajnokságra az MVSz VIHAR rendszerében (vihar.hunsail.hu) lehet nevezni. További információ: NAU330 Osztály Facebook oldalon – fb.com/nau330

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.