Hunor és Magor vevőt keres

Hirdetés – Eladósorba került a BAHART Zrt. két gyorsjáratú kishajója, a Hunor és a Magor. A két Adriana 36-os, 25 fő befogadóképességű hajó 23 csomós sebességre képes – és baráti áron kínálják.

Alig hét évnyi szolgálat után döntött úgy a BAHART Zrt., hogy megválik flottája két tagjától, a Hunor és a Magor Adriana 36 típusú gyorsjáratú motorostól. A jól karbantartott és korrekt állapotban lévő hajókért egyenként nettó 32 millió forintot kér a társaság, ami nem is hangzik soknak, tekintve, hogy lényegében egy takarítás fér rájuk, és máris használhatja őket új tulajdonosuk. A két fős személyzet mellett 25 utas szállítására alkalmas 11,35 méter hosszú, kényelmes ülésekkel és természetesen mosdófülkével is felszerelt hajók akár 23 csomós sebességre is képesek, utazótempójuk pedig 18 csomó. A 2013-as gyártású hajókban a rendszerszerű használat mellett nagyjából háromezer üzemóra van – persze mindvégig a személyforgalmi hajózás által megkövetelt, szigorú és gondos karbantartás mellett. A BAHART értékesítési adatlapjából persze jóval több részlet is megtudható a hajókról. Íme a részletek!

HUNOR

A Hunor motoros 2013-ban épült, típusa SAS-Vektor Adriana 36 motoros yacht, amely a Balatoni Hajózási Zrt. megrendelésére gyártói áttervezésével készült. A sorozattermékként yacht berendezéssel ellátott hajó személyszállításra alkalmas kivitelben, 25 fő befogadására képes utastérrel építették.

A Hunor motoros 2013 szeptemberében állt szolgálatba Siófok-Balatonfüred között, majd 2014-től 2019-ig Fonyód és Badacsony között közlekedett minden szezonban.

2020.05.27-i szemlén a hajó leponyvázott, télisített állapotban, felbakolva tárolva állt a Balatoni Hajózási Zrt. siófoki telephelyén. A hajót csak a Balatonon, édesvízben használták, és minden évben hasonló módon került tárolásra a téli időszakban.

A hajó testszerkezete jó állapotú, héjszerkezetén vagy felépítményén a szilárdságot vagy vízmentességet hátrányosan befolyásoló károsodások nem tapasztalhatók. A felületén nincsenek hólyagosodások, csillagrepedések, nincsenek mély horzsolások. A fedélzeti felszerelések, korlátok, nyílászárók jó állapotúak.

A hajó belső berendezési tárgyai, burkolatai jó állapotúak. A beltéri fa padlók ápoltak, használatból eredő sérülések nem láthatók. A fa válaszfalak és burkolatok jó állapotúak, lakkozásuk sérülésmentes. Beázásra utaló nyomok nem tapasztalhatók. Az utasok számára kialakított ülések kárpitozása szennyezett, de a műbőr burkolat ép, jó állapotú.

A mosdó-WC berendezési és felszerelési tárgyai használatra megfelelő állapotban vannak. A hajó csőrendszerei, villamos hálózata üzemképesek. A géptér kifejezetten tiszta, száraz állapotban van, víz- sem olajfolyás nyomokat nem mutat. A tengelyvezeték, hajócsavarok és a kormánylapátok jó állapotban vannak, sérülések, javítások nyomai nem fedezhetők fel. A hajó az alapvető motorellenőrző-és vezérlőszervekkel, navigációs jelzésekkel, és horgonyberendezéssel el van látva, felszerelései a HF által megkövetelt mentőeszközöket és egyéb kötelező leltári tárgyakat is tartalmazzák. A hajó elektromos rendszere 12V feszültségű, a 230V AC rendszer parti csatlakozón keresztül üzemeltethető.

Hajónév: HUNOR
Nyilvántartási szám: H-31933
Hajóbizonyítvány érvényes: 2024. április 18.
Építési év: 2013
Gyártó: SAS Vektor hajógyár Policnik (Zadar)
Típus: Adriana 36
Hajótest anyaga: Szálerősített műanyag
Teljes hossza: LOA = 11,35 m
Vízvonalhossza: LWL = 9,98 m
Teljes szélessége: B = 3,98 m
Legnagyobb merülése: Tmax = 0,92 m
Hajótest merülése: T = 0,667
Főmotorok típusa: 2x Volvo D4-260
Propulziós rendszer 2x egyenes kihajtás + kormánylapát
Teljesítménye: P = 2 x 260 LE
Üzemanyag gázolaj
Szolgálati sebessége v = 18 csomó
Legnagyobb sebessége: vmax= 23 csomó
Személyzet létszáma 2 fő
Utasbefogadóképessége: 25 fő
Üzemóraszámláló állása: 3061 óra

Hunor motoros leponyvázott állapotban

Kormányállás és utastér

Mellső kabin, utastér

Mosdó-WC helyiség

Géptér

Hunor gyorshajó

Hunor gyorshajó

MAGOR

A Magor motoros 2013-ban épült, típusa SAS-Vektor Adriana 36 motoros yacht, amely a Balatoni Hajózási Zrt. megrendelésére gyártói áttervezésével készült. A sorozattermékként yacht berendezéssel ellátott hajó személyszállításra alkalmas kivitelben, 25 fő befogadására képes utastérrel építették.

A Magor motoros 2014 áprilisában állt szolgálatba Siófok-Balatonfüred(-Tihany) között és itt használták a 2019 szezon végéig minden évben.

2020.05.27-i szemlén a hajó leponyvázott, télisített állapotban, felbakolva tárolva állt a Balatoni Hajózási Zrt. siófoki telephelyén. A hajót csak a Balatonon, édesvízben használták, és minden évben hasonló módon került tárolásra a téli időszakban. A hajó testszerkezete jó állapotú, héjszerkezetén vagy felépítményén a szilárdságot vagy vízmentességet hátrányosan befolyásoló károsodások nem tapasztalhatók. A felületén nincsenek hólyagosodások, csillagrepedések, nincsenek mély horzsolások.

A fedélzeti felszerelések, korlátok, nyílászárók jó állapotúak. A hajó belső berendezési tárgyai, burkolatai jó állapotúak. A beltéri fa padlók ápoltak, használatból eredő sérülések nem láthatók. A fa válaszfalak és burkolatok jó állapotúak, lakkozásuk sérülésmentes. Beázásra utaló nyomok nem tapasztalhatók.

Az utasok számára kialakított ülések kárpitozása szennyezett, de a műbőr burkolat ép, az egyik hátsó ülés ülőlapján kb. 25cm hosszúságú repedés látható.

A mosdó-WC berendezési és felszerelési tárgyai használatra megfelelő állapotban vannak. A hajó csőrendszerei, villamos hálózata üzemképesek. A géptér kifejezetten tiszta, száraz állapotban van, sem víz- sem olajfolyás nyomokat nem mutat.

A tengelyvezeték, hajócsavarok és a kormánylapátok jó állapotban vannak, sérülések, javítások nyomai nem fedezhetők fel. A hajó az alapvető motorellenőrző-és vezérlőszervekkel, navigációs jelzésekkel, és horgonyberendezéssel el van látva, felszerelései a HF által megkövetelt mentőeszközöket és egyéb kötelező leltári tárgyakat is tartalmazzák. A hajó elektromos rendszere 12V feszültségű, a 230V AC rendszer parti csatlakozón keresztül üzemeltethető.

Hajónév: MAGOR
Nyilvántartási szám: H-31979
Hajóbizonyítvány érvényes: 2024. április 18.
Építési év: 2013
Gyártó: SAS Vektor hajógyár Policnik (Zadar)
Típus: Adriana 36
Hajótest anyaga: Szálerősített műanyag
Teljes hossza: LOA = 11,35 m
Vízvonalhossza: LWL = 9,98 m
Teljes szélessége: B = 3,98 m
Legnagyobb merülése: Tmax = 0,92 m
Hajótest merülése: T = 0,667
Főmotorok típusa: 2x Volvo D4-260
Propulziós rendszer 2x egyenes kihajtás + kormánylapát
Teljesítménye: P = 2 x 260 LE
Üzemanyag gázolaj
Szolgálati sebessége v = 18 csomó
Legnagyobb sebessége: vmax = 23 csomó
Személyzet létszáma 2 fő
Utasbefogadóképessége: 25 fő
Üzemóraszámláló állása: 2964 óra

Magor motoros leponyvázott állapotban

Kormányállás és utastér

Mellső kabin, utastér

Mosdó-WC helyiség

géptér

Magor gyorshajó

Magor gyorshajó

További részletek:

Érdeklődés esetén a palyaztatas@bahart.hu email címen lehet jelentkezni, vagy a +36305203976-os telefonszámon, 2020.07.22-ig.

A hajók egyeztetett időpontban megtekinthetőek a Balatoni Hajózási Zrt. siófoki telephelyén!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.