Helyt álltak a magyarok a Garda-tavon

48 nemzet 700 vitorlázója részvételével, a vártnál gyengébb szelekben, hét futam után ért véget a Garda tavon az EurILCA Európa-kupa verseny.

Míg az első két napon a termikus Ora fújt, bár a vártnál gyengébben, a verseny két zárónapján lényegesen trükkösebb szelekben csatáztak a laseresek. Érdekes, hogy ez utóbbi körülmények között születtek kiemelkedően jó magyar futameredmények, ráadásul már a sokkal nehezebb arany csoportban. ILCA 4 osztályban Héder Benedek (SVE) megnyerte az ötödik futamot, Rácz Mihály pedig a hetedik futamban megszerzett második helyének köszönhetően lényegesen előrébb tudott lépni a listán.

Az arany csoportos versenyzőink eredményei hét futam után: ILCA 4 hajóosztályban Rácz Mihály (Procelero) 21. lett ( 271 induló közül!), Héder Benedek (Spartacus) 28., Koch Péter 46. (U16-ban 17.), Lackó Sára (BYC) 69.

ILCA 6 hajóosztályban külön versenyeztek a lányok és a fiúk. Sigmond Soma (BYC) 26. lett, Demjén Olivér (BYC) a 74. helyen végzett a 225 hajóból álló mezőnyben.

Az ILCA 6 lány mezőnyben – itt nem volt csoportbeosztás, csak 85 hajó indult – Deák Zsófia (THE-YKA) 71. lett.

A többi magyar versenyző eredménye a részletes eredménylistán olvasható, a megfelelő menüpontra kattintva itt: https://www.racingrulesofsailing.org/documents/6165/event

visyla

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.