Harmadszor is Nemzeti Regatta

Jövő júniusban újra Nemzeti Regatta és települési fesztivál Siófokon, gazdag családi programkínálattal.

Jövő júniusban újra Nemzeti Regatta és települési fesztivál Siófokon, gazdag családi programkínálattal.

Hivatalosan is bejelentette a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), hogy jövőre is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Kijelölésre került már a kétnapos esemény időpontja is: 2018. június 9-10-én várják a települési csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket a jövőre várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra, a Balaton nyári fővárosába. A BAHART azt ígéri, hogy az ismét MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében szerveződő családbarát fesztiválra még tartalmasabb, színesebb és izgalmasabb programokkal, valamint versenyszámokkal készül. A szervezés megkezdődött, a BAHART a következő hetekben felveszi a kapcsolatot a településekkel, hiszen cél, hogy jövőre stílszerűen 50 település mutatkozzon be ezen az országos seregszemlén Siófokon.

Az idei évben, az ország különböző részeiből érkező 38 település részvételével már másodszor rendezte meg a Nemzeti Regattát a Balatoni Hajózási Zrt. a Magyar Vitorlás szövetség szakmai koordinálásával. A partról is jól követhető amatőr vitorlásversenyen a gazdaság, a kultúra, a művészet és sport világából érkező közéleti szereplők, illetve hétköznapi emberek versenyeztek egyforma vitorlásokkal. Végül Alsóörs aratott győzelmet vitorlázásban, így ennek a településnek viseli majd a nevét a 2018-as szezonban a BAHART egyik személyhajója. Mivel az esemény korántsem csak egy vitorlás verseny, így a két nap során idén mintegy 8000 fő érdeklődő látogatott ki a siófoki kikötőbe, hogy megtekintse a színvonalas családi programokat és települési standokat. A fesztiválon az ország valamennyi benevezett települése lehetőséget kapott arra, hogy a Nemzeti Kincsünk, a Balaton partján a nyári reflektorfényben mutatkozzon be és saját kulturális értékeire, hagyományaira, gasztronómiai és turisztikai kínálatára hívja fel a figyelmet.

Az idei rendezvény kiértékelését követően a BAHART már be is jelentette a következő évi esemény időpontját, és megkezdte a jövő évi fesztivál előkészítő szervezését. A következő napokban a társaság felveszi a kapcsolatot a települési önkormányzatokkal, hogy mihamarabb kiderüljön, Magyarország melyik 50 települése mérkőzhet majd meg a különböző versenyszámok értékes díjaiért a várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon.

A szervezők jövőre is számos programot, koncertet, színpadi produkciókat ígérnek az érdeklődőknek az ingyenesen látogatható családi fesztiválon. Érdemes tehát már most Siófokra tervezni a hétvégét 2018. június 9-10-én. Az eseménnyel kapcsolatban a nevezni kívánó települések, illetve az érdeklődők számára folyamatos naprakész tájékoztatást ad a fesztivál honlapja a www.nemzetiregatta.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.