Gyerekjátékok lettek Király Zsolt százezres sapkájából

A veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház gyerekosztályának támogatására árverezték el a Raffica kormányosának sapkáját.

Száztízezer forintért kelt el Király Zsolt, Európa egyik legjobb vitorlázójának, a Kékszalag többszörös egytestű osztályos győztesének sapkája egy jótékonysági árverésen. A pénzből a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának vásároltak játékokat, amelyeket Töreki-Vörös Ibolya főigazgató és Léberné Stáhl Katalin, a gyermekosztály főnővére vett át – számolt be róla a veol.hu.

– Minden adomány nagyon sokat segít a kórháznak, és azt látjuk, hogy a gyermekosztályt különösen szívesen támogatják. A jövő letéteményesei a gyermekek, és nem mindegy, milyen körülmények között történik az egészségük megóvása, helyreállítása, illetve hogyan érzik magukat, mert mindez nagyon lényeges a gyógyulás szempontjából, vélekedett Töreki-Vörös Ibolya.

A veszprémi kórház főigazgatója hozzátette, abban, hogy az időt mennyire boldogan tudják eltölteni a kórházban, nagy segítséget jelentenek a mostanihoz hasonló felajánlások, amelyekkel barátságosabbá, otthonosabbá lehet tenni a körülményeket. A gyermekeknek a kórházba kerülés pszichés traumát jelent, mert kimozdulnak az otthoni környezetből, a családi fészekből, ami számukra a biztonságot, a nyugalmat jelenti.

– Mindig nagyra értékeljük a civil felajánlásokat, amelyek érkeznek a kórház osztályaira. Különösen fontos a gyermek lelki élete, ezért is örülünk annak, hogy egy neves vitorlázó elárverezett sapkája révén játékadományokat hoztak el nekünk, érvelt a főigazgató.

Király Zsolt örömmel beszélt arról, hogy a sport, ami minden körülmények között nagyon fontos, ezúttal egy jótékony célra is összehozta az embereket, így játékokat ajándékozhattak beteg gyermekeknek. A vitorlázó kiemelte, a pandémia miatt nem látogathatják őket szeretteik, ezért különösen fontos, hogy játékokkal jókedvet, örömet szerezzenek nekik. Éskovács Péter az akció egyik szervezője egyebek mellett arról beszélt, hogy a sapka árverése olimpikonokat, orvosokat is lázba hozott.

Céljuk volt az is, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, hogy a sport milyen fontos szerepet tölt be az egészség megőrzésében. Úgy fogalmazott, idén nyáron a vitorlázás lehet az egyik slágersport, amely újabb lendületet adhat a turizmusnak.

Szöveg: Kovács Erika, Fotó: Balogh Ákos

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.