Címvédés a Bavaria 32-es bajnokságon

A tavalyi bajnok St. Esther lett az idén is a Bavaria 32-es osztály királya a szeptember 20-i hétvégén Balatonlellén rendezett verseny után.

A tavalyi bajnok St. Esther lett az idén is a Bavaria 32-es osztály királya a szeptember 20-i hétvégén Balatonlellén rendezett verseny után.

Az első napra tervezett versenyek elmaradtak és a második is halasztással kezdődött, de délután a gyenge 5-6 csomós szélben két futamot sikerült teljesíteni a csapatoknak. Két futamot tartottak a harmadik napon is. A tavalyi bajnok St. Esther meggyőzően kezdte a bajnokságot, hiszen a megrendezett 4 futamból 3-at megnyert, így 3 nap után magabiztosan vezettek. Második helyen az egy futamgyőzelmet elcsípett Té Sailing Team, míg a harmadik helyen a Favonius állt. Az utolsó napra megérkezett az ígért szél, így szorgalmasan igyekezett a mezőny ki a vízre követve a rajthajót. A rendezőség a pályát hamar kitűzte és már rajtolhatott is a flotta. Az utolsó napra fordult a kocka. Az addig második helyen álló Té elkezdte nyerni a futamokat és így az utolsó futam döntött a bajnoki cím sorsáról. De egy rossz oldalválasztásnak köszönhetően a Té, a St. Esthert és a Favoniust követően a harmadik helyen ért célba. 2018-ban a St. Esther megvédte címét és ismét összejött a tavalyi bajnokság dobogós sorrendje.

A Bavaria 32 Országos Bajnokság helyezettjei:

  1. St. Esther                  kormányos: Dr. Fábián Péter
  2. Té Sailing Team       kormányos: Turós László
  3. Favonius                   kormányos: Berkes Attila

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.