Az MVSZ az olimpiai játékok új időpontjáról: nekünk jó lesz  

Kedvező a magyar vitorlázók számára a tokiói olimpia új, 2021 július végi időpontja – adta hírül közleményében a Magyar Vitorlás Szövetség.

Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia – erről állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta: a magyar vitorlázók számára kedvező döntés született, mivel így az olimpiai vitorlásversenyekre ugyanabban az évszakban és időpontban kerül sor, amelyre a versenyzőink már korábban is készültek. A vitorlázás időjárásfüggő sport, az eredményeket nagyban befolyásolják a helyi szél- és áramlásviszonyok, ebben nem lesz érdemi különbség ahhoz képest, amit a magyar vitorlázók az előolimpiai versenyeken Enhosimában már korábban megtapasztaltak.

A főtitkár hozzátette: a NOB döntése alapján már el lehet kezdeni az olimpiára kvótát szerző magyar élsportolók (Berecz Zsombor – finn dingi, Érdi Mária – laser radial, Vadnai Benjámin – laser standard) és a kvótára még esélyes vitorlázók (Gyapjas Balázs és Zsombor – 470) felkészülési programjának részletes újratervezését. A hosszabbított felkészülést a Magyar Vitorlás Szövetség minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja majd.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.