Hajókötél a gyártótól!

A Galco Kft. Ez a név egy 50 éves kötélgyártó tradíciót jelent. Szinte minden területen, ahol kötelet használnak, megtalálhatók a termékeink. Mi nem csak értünk hozzá, de azt is tudjuk, hogy mire kell odafigyelni, ha professzionálissá fejlesztenénk egy kötél tulajdonságait. Eddig azon dolgoztunk, hogy a világ élvonalába kerülhessünk hajóköteleink minőségével – most ezeket mutatjuk be: A fedélzetre lépnek prémium minőségű vitorlás köteleink, amelyeket itt, Magyarországon gyártunk.

A termékskála igen gazdag szín, alapanyag vagy felhasználási terület szempontjából.

Certifikáció a kötelekhez!

Hajóköteleinket a legprofibb gépekkel és csak a legmagasabb minőségű alapanyagokból gyártjuk, éppen ezért bármelyik termék szakítószilárdságáról műbizonylatot állítunk ki.

A Galco hajókötelek fő tulajdonságai:

  • UV stabilak
  • színtartók,
  • nyúlásban, szakítószilárdságban és kopásállóságban is megállják a helyüket.

Milyen színű kötél illik a hajóhoz?

Vásárlóink külön örömére igen gazdag színskálából lehet minősített hajóköteleket választani, minden kötéltípusból a megfelelő minőségben. A Galco kötelek magas szakítószilárdsága és UV védelme fontos biztonságot nyújt a hajósok számára, mivel a napnak és a hidegnek, szélnek, elemek játékának kitett kötélzet időtállóságát fontos garantálnia annak, aki vízre száll.

Online és személyesen is!

Kiterjedt viszonteladói hálózat árusítja hajóköteleinket az ország egész területén ill. Budapesten, Szegeden és Cegléden saját mintaboltjainkban a teljes választékot meg tudod nézni, tapintani. Friss fejlesztésű webáruházunkból házhoz rendelheted méretre szabott köteledet: www.galco.hu.

A hajókötél vásárlás legjelentősebb időszaka a tavasz, amikor a csónakok, vitorlások, hajók lekerülnek a telelés után a vízbe. A tulajdonosok ilyenkor átnézik a hajó kötélzetét, és amit cserére érdemesnek ítélnek, azt selejtezik.

A fuxolásra figyelni kell!

Arról, hogy miket érdemes figyelni a hajókötél csere kapcsán, a következő cikkeinkben fogunk írni, de azt már most elmondjuk, hogy egy nagyon fontos szolgáltatás a hajókötelek világában elérhető a Galconál. A kötélszív behelyezése fuxolással és a sima fuxolás olyan szolgáltatások, ami nélkül ma már elképzelhetetlen a hajózás.

A csomózás gyengítheti a kötél szakítószilárdságát, míg a fuxolás nem csak kiváltja a csomózást, de lényegesen javul a kötél használati tartóssága, és könnyebbé is teszi a hajós dolgát.

A készre szerelt kötelek nem jelentenek súlyos többlet költséget – sőt, ha a kopást és a minőségi használatot vesszük alapul, akkor még megtakarítást is jelentenek, ha a kötélzet cseréjekor így rendeljük meg az új garnitúrát.

A fuxolás mellett elérhető a professzionális bandázsolás is, amivel megakadályozhatjuk a kötél
visszabomlását, illetve remek megoldás lehet akkor is, ha a kötelet nem lehet fuxolni.

A hajókötél gyártás speciális szaktudást igényel, így, ha ilyesmit vásárlunk, érdemes azt attól a hajókötél gyártótól venni, akik nem csak hosszú ideje foglalkoznak ezzel, de a technikai tudás és a gépi felszereltség is adott ahhoz, hogy professzionális minőséget nyújtsanak.

(Fizetett tartalom)

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.