VOR Leg 6: helycsere az élen

Az AkzoNobel vezetésével viharzott ki Hongkong kikötőjéből a Volvo Ocean Race mezőnyének hat hajója az Aucklandbe tartó szakaszra ma kora reggel.

Az AkzoNobel vezetésével viharzott ki Hongkong kikötőjéből a Volvo Ocean Race mezőnyének hat hajója az Aucklandbe tartó szakaszra ma kora reggel.

Nyolc-tíz csomós szélben, fej-fej melletti sprintversennyel kezdődött a hosszú kínai megálló után újrainduló Volvo Ocean Race ma kora reggel. A mezőny az AkzoNobel vezetésével vágott neki a 6100 mérföldes hatodik szakasznak. A második helyre kezdetben az előző etapot megnyerő Scallywag, a harmadikra a Team Brunel, míg a negyedikre a bajnokságot vezető MAPFRE sorolt be a rajtnál. De hét órával később a Brunel átvette a vezetést a hollandoktól, így jelenleg ők száguldanak az élen. A kezdetben 8-10 csomós szél időközben 15-20 csomósra erősödött, így a Code Zerók helyére már minden csapat kisebb fokckokat húzott föl. „Az előrejelzések szerint a következő napokban meglehetősen élesen kell majd haladnunk, végig erős szélben, szóval kemény menet lesz” – kommentálta a jelenlegi helyzetet Dee Caffari, a Turn the Tide on Plastic skippere.

Mint arról korábban beszámoltunk:  a mezőny azért fogyatkozott meg a hatodik etapra, mert a Vestas 11th Hour Racing sérült hajóját nem sikerült Hongkongban rendbe hozni, a javítást Aucklandben folytatják  majd, így a csapat kihagyta ezt a szakaszt.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.