Melges 24 EK: továbbra is vezet a magyar csapat!

A Melges 24 Európa Kupa második versenynapja után is az élen áll Medemlikben az FGF Sailing Team két újabb dobogós helyezésüknek köszönhetően.

A Melges 24 Európa Kupa második versenynapja után is az élen áll Medemlikben az FGF Sailing Team két újabb dobogós helyezésüknek köszönhetően.

Medemblikben a Melges 24 European Sailing Series ötödik versenyének második napján is jól vitorlázott a balatonföldvári Spartacus VE csapata az FGF Sailing Team, így hat futam után is vezeti a mezőnyt. Bakóczy Robiék két 2. és egy 3. helyet értek el egy olyan napon, amikor mindhárom futamon más-más hajó ért elsőként célba.
Két napsütéses időben és 7-10 csomós szélben lebonyolított futam után vastag felhőtakaróval megérkezett a sötétség, és a rendezőségnek bő órát kellett várnia az újabb rajttal, amíg a szél stabilizálódott. Hat futam után már kiesőt is számítanak, így a magyar hajó 7 ponttal áll az élen. Őket a holland Ronald Veraar csapata követi 10-zel, és a brit Carveth vezette hajó 14 ponttal.
Csoltó Ákosék 6., 5. és 5. helyeken futottak be és összetettben ötödikek. Egy futamot is nyerő ukrán egység került eléjük Vaszil Gurejev vezetésével.
A mai napra két futamot terveznek.
Az FGF Sailing Team kormányosa Bakóczy Róbert érthető elégedettséggel nyilatkozott a második versenynap végén: „Már vitorláztunk itt, így a hely és a körülmények ismerősek. Az idő lehetne szebb is, de ma és tegnap is nagyon jó futamaink voltak. A három futamgyőzelemnek nagyon örültünk, de a közvetlen ellenfeleink a Kasbeke és a Gill Team is nagyon jók. Még egy nap van hátra és igyekszünk előttük maradni az élen. Nagyszerű ez a verseny közeledve  a sorozatot záró eseményhez Luinóban októberben, ahol az olasz csapatok is ott lesznek és még erősebb és szorosabb versenyre számíthatunk a Melges 24 európai ranglista végső helyezéseiért.
A Melges 24 Európa Kupa sorozaton az első négy eseményen 88 csapat vett részt összesen, és az indulószám egyszer sem volt húsz alatti. A magyarok jól állnak az összetett listán. Annak ellenére, hogy a harmadik svédországi versenyt kihagyva csak a portorozsi, a garda-tavi futamokon és a Helsinkiben rendezett Európa-bajnokságon vettek részt, a 88 hajós listán a 6. és a 11. pozícióban vannak.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.