Újabb gigavitorlás a szomszédból

Két szuperjacht építését kezdi meg az idén a horvát Brodosplit. Ezek közül az egyik a világ harmadik legnagyobb vitorlás hajója lesz – jelentette be a cég.

Több mint 200 millió eurós üzletet kötött nemrégiben a horvát Brodosplit hajógyár: a cég építhet meg egy 110 méteres explorer-jellegű motoroshajót és egy 125 méteres gigavitorlást.

A Brodosplit hajógyár

Ez utóbbi a világ harmadik legnagyobb hajója lesz a maga kategóriájában, csak a 142 méteres Nobiskrug-féle Sailing Yacht A és a még teljesen be sem fejezett 127 méteres Oceanco Y721-es előzi meg. (Ez utóbbit az Amazon-vezér Jeff Bezos rendelésére készíti a holland hajógyár.) A Brodosplit 50 fős legénységgel üzemelő és 16 utast befogadó szupervitorlása a 106,7 méteres Black Pearl-t előzi majd meg a méret szerinti világranglistán – számolt be róla a Superyacht Times.

A Jeff Bezos rendelésére készülő Ocenco Y721-es a maga 127 méteres hosszával a világ második legnagyobb vitorlása lesz

A Black Pearl hamarosan már csak a negyedik legnagyobb vitorlás lesz a világon

A horvát hajógyár eddig három szuperjacht építésével dicsekedhet: a 60 méteres Caspian Star nevű motorossal és annak testvérhajójával, valamint az eddigi zászlóshajóval, a 46 méteres Aiaxai nevű vitorlással. Az eddigi legnagyobb hajó, amely náluk készült szintén egy vitorlás, a 162 méteres Golden Horizon nevű, a 19. századi tallshippek mintájára épült, 272 fős befogadóképességű ötárbócos utasszállító.

A 162 méteres, ötárbócos Golden Horizon is a Brodosplitnél készült

Ugyanakkor a Brodosplit több más nagyvolumenű beruházásban is részt vehet a közeljövőben, az amerikai Storylines megrendelésére náluk épülhet meg a svéd Tilberg Design által tervezett 226 méter hosszú és 17 fedélzeti szintből álló luxuskivitelű lakóhajó is. (Lásd lent.)

A legnagyobb 2021-ben épült szuperyachtok toplistáját lásd itt!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.