Ocean Race: Meglékelték az éllovast!

Váratlan esemény miatt esett ki (legalábbis időlegesen) a versenyből az Ocean Race mostani kiadásában élen álló 11th Hour Racing: az egyik vetélytárs csapat hajója szabályosan meglékelte egy véletlen manőver során.
2023. június 15-én, helyi idő szerint 18:32-kor – mindössze 17 perccel az Ocean Race 2022/23-as kiadása utolsó szakaszának rajtja után, egy rövid kikötői versenypályán – az 11th Hour Racing Team versenyhajójának nekiment a versenytárs GUYOT – Team Europe hajója, egy nagy lyukat vágva az IMOCA 60-as bal hátsó részén.

A mannschaft minden tagja biztonságban van, egyik hajón sem történt személyi sérülés. Az Ocean Race összesítésében vezető amerikai csapat leeresztette a fővitorlát, és visszatért a hágai kikötőbe, hogy felmérje a károkat.

Az 11th Hour Racing feldúlt kapitánya, Charlie Enright így nyilatkozott a hágai kikötőben: „Mindent megtettünk, hogy elkerüljük az ütközést, és nem akarok találgatásokba bocsátkozni, hogy mi történhetett a másik hajón. Az ütközést követően óvást nyújtottunk be ellenük, a versenybírók pedig a vitorlázás versenyszabályai szerint jártak el, és a GUYOT fekete zászlót kapott” (vagyis kizárták – a szerk.)

„Ez a verseny különféle módokon teszi próbára az emberi teljesítőképességet, fizikailag és mentálisan egyaránt; az Ocean Race egy komoly teszt minden résztvevő számára. De ha valaki ki tudja kezelni az ilyen nehéz helyzeteket, akkor azok mi vagyunk” – tette hozzá Charlie Enright, az 11th Hour Racing kormányosa.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.