Magyar futamgyőzelem a Világkupa döntőjén

Két futammal megkezdődött a Világkupa-döntője kedden Marseilles-ben. Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a második futamban elsőként végzett. Érdi Már egy 5. helyet ért el.

Két futammal megkezdődött a Világkupa-döntője kedden Marseilles-ben. Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a második futamban elsőként végzett. Érdi Már egy 5. helyet ért el.

Jól kezdődött a magyar hajóknak a Marseille-i Világkupa-döntő. Az edzéseken már megszokott sea breeze fújt, 8-10 csomó körüli erővel. Mindkét egység egy-egy kitűnő menetet produkált az első napon. Férfi 470-esben a Gyapjas testvérek ahogy a Hyères-i forduló során, a most is tudtak futamot nyerni az elitmezőnyben. Balázsék a keddi második futamban győztek, az elsőben 15. lettek. Így összetettben a 7. helyen tartózkodnak. Vezet a spanyol Xammar-Rodriguez páros.

“A 470-es pálya egy sziget mögött van, így adott volt hogy nagyon forgolódós lesz. Szerencsére mindkét rajtunk jó lett, így szabadon tudtunk vitorlázni a futamok elején, sajnos az első futamban túlzottan középen maradtunk így nem értünk fel valami jól. Onnan sikeresen feljöttünk az első hátszélben 5-6 helyet, amit nem tudtunk megtartani így 15. helyen végeztünk. A másodikban jobban kijött a lépés és elsőnek felértünk a krajcbójához, onnantól csak a görögökkel kellett küzdenünk az első helyért, szerencsére egy kicsivel gyorsabbak voltunk, így meglett az első futamgyőzelmünk,  aminek nagyon örülünk” – értékelte a keddi versenynapot Gyapjas Balázs. Ezzel a két futammal most hetedikek, ami nagyon jó pozíció a folytatáshoz.

Érdi Mári az első futamban a 16. helyen ért célba, a második pedig 5. lett. Két futam után az összetett listán egyelőre a 11. helyet foglalja el. A női Laser Radial mezőnyét a belga Plasschaert vezeti az azonos azonos pontszámmal álló finn Tenkanen előtt.

Szerző: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Kövess minket a Facebookon is.