Karácsonyhajó Fenyvesen

Immáron harmadik éve megjelenik a Fényvitorlás Balatonfenyvesen. A különleges díszítésű hajó amellett, hogy csodálatos látványt nyújt karácsonyi hangulatba keríti a mellé szegődőket. Az ünnephez méltó zene szól rajta, és karácsonyi ízeket is lehet kóstolni a fedélzetén. Az idei évben pedig nem csupán a kikötőben lehet csodálni a vitorlást, hiszen ha kell ki is fut Balatonfenyvesről egy karácsonyi hajóútra.

 

A Fenyves Yacht Club kikötő 2016 nyarán nyitott, és már az első pillanattól kezdve fontosnak tartották, hogy a marina élő terület lehessen sz őszi-téli hónapokban is – mondta el a vitorlazzitthon.hu-nak Emődi Lina. A Fenyves Yacht Club marketingvezetője kifejtette: a szálloda, az étterem és maga a kikötő is egész évben várja a vendégeket, a vitorlások pedig vízen maradhatnak, hiszen vízforgató rendszert működtetnek. A hajósok így bármikor vízre szállhatnak, évszaktól függetlenül.

Fotó: Fenyves Yacht Club

A Fényvitorlás ötlete már az első télen felmerült – emlékezett vissza Emődi Lina. Az ötletgazda elmondta: éppen a karácsonyi dekorációt készítették, amikor eszükbe jutott – ha már egy kikötőben készülnek az ünnepekre – miért is ne díszítsenek fel egy vitorlás. Ha Budapestnek van fényvillamosa, miért ne lehetne a Balatonnak Fényvitorlása – fogalmazott.

Fotó: Fenyves Yacht Club

A tíz és fél méteres Dehler 24-es túrahajóra a vezetőn kívül hat fő fér fel. Ez a vitorlás ad ideiglenes otthon ötször tizennégy méter izzósornak. Az árbocra mászást ugyanakkor nem lehetett megúszni – mondta Emődi Lina. A hajóval vízre is lehet szállni – ugyanis az elmúlt években azt tapasztalták, hogy sokan kipróbálnák menet közben is a fényvitorlást. Ehhez telefonos egyeztetés szükséges és bárki aki kedvet kap kipróbálhat egy valódi karácsonyi utat a Balatonon. Az ötletgazda hozzátette: igény szerint forraltbor, forrócsoki is kóstolható a hajózás és a karácsonyi zene élménye mellett a fedélzeten.

Fotó: Fenyves Yacht Club

Emődi Lina elárulta: Balatonfenyves nagy újdonsága az idén, hogy náluk is nyílik egy jégpálya, mégpedig a kikötő szomszédságában a szabadstrand területén.

Forrás: Vitorlazzitthon.hu

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.