Jön a Steering the Course!

World Sailing idén rekordok megdöntésére törekszik a Steering the Course nevű nemzetközi női vitorlás fesztivállal, miután 2021-es debütáló évében meghódította a világot. Az idei esemény a Föld északi féltekén május 20-29 között zajlik, melynek keretében a sportághoz kapcsolódó tevékenységek ismerhetőek meg. Az egy hetes program célja, minél több lánnyal megismertetni és megszerettetni a vitorlázást, valamint a hozzá kapcsolódó szakágakat. Magyarországon a Magyar Vitorlás Akadémia május 27-én Női Vitorlás Workshopot tart az Alsóörs Marinában, míg a Magyar Vitorlás Szövetség másnap, május 28-án női csapatoknak szervez ugyanott versenynapot – írja a VitorlázzItthon.hu

A 27 országban megrendezett eseménysorozattal a Nemzetközi Vitorlás Szövetség célja, hogy nők és lányok számára lehetőséget biztosítson a vitorlázásra, és ösztönözze az edzői és versenyvezetési életpályára őket.

A tavalyi, debütáló év a sportszakmai szervezet szerint rendkívül sikeres volt.

(Fotó: World Sailing)

„Láttunk regattákat, szörfözést, kitesurfinget és e-vitorlás eseményeket, valamint virtuális fórumokat női olimpikonokkal és vitorlásipari példaképekkel – és sok vitorlás próbanapot, amelyek a nagy érdeklődésnek köszönhetően mára rendszeres vitorlás tanfolyamokká alakultak. A World Sailing pontosan ezért indította el a Steering the Course nevű programot!” – fogalmazott Catherine Duncan, a World Sailing képzési és fejlesztési igazgatója.

„A lehetőségek megteremtése a nők és lányok számára a vitorlázáshoz és a hihetetlenül sokrétű karrierlehetőségek reflektorfénybe helyezése sportágunkban kulcsfontosságú” – mondta David Graham, a World Sailing vezérigazgatója.

(Fotó: Szántó Áron)

Ahogyan 2021-ben úgy az idei esztendőben is csatlakozott a programhoz Magyarország. A Magyar Vitorlás Akadémia a VitorlázzItthon.hu turisztikai programja keretében egy egész napos workshopot szervez hölgyeknek az Alsóörs Marinában, május 27-én pénteken.

Az eseményen női edzők, versenyrendezők, versenyfotósok mesélnek életpályájukról, valamint bemutatkoznak a kizárólak női vitorláscsapatok.

Az érdeklődők megismerkedhetnek az Év Ifjúsági Női versenyzőjével, Fehér Borókával, aki sikert-sikerre halmoz nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is.

A teljes program és a regisztrációs link ide kattintva érhető el.

A Magyar Vitorlás Szövetség másnap, május 28-án női versenynapot szervez kizárólag női csapatoknak, melynek keretében pályaversenyen mérik össze tudásukat az egységek.

A Regattáról további részletek ezen a linken érhetőek el.

Nyitókép: Szántó Áron

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.