A Principessa nyerte a félszigetkerülőt

Mindössze 2 órára is kicsivel több mint 9 percre volt szüksége az Oroszlán Péter kormányozta Principessának arra, hogy teljesítse a Balatonfüred-Tihanyi-szoros-Sajkodi öböl-Tihanyi-szoros-Hajógyári öböl-Balatonfüred távot és megnyerje a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíjat.

Az időjárásra nem lehetett panasz, hiszen csodálatos napsütés fogadta a mezőnyt, de a szél azért alaposan próbára tette a vitorlázók tudását. Néha fújt, néha nem, néha stabil iránya volt, néha viszont teljesen változó, ráadásul kora délutánra teljesen elfogyott.

Az abszolút verseny második helyén, Király Zsolt kormányzásával a No1 érkezett a célba, míg a Trentasette (Lacsny Gergely) lett a harmadik.

A versenyen nevezési rekord született, ugyanis 238 hajó indult, amire még soha nem volt példa a Félszigetkerülő történetében.

A verseny abszolút győztese ezúttal is elnyerte a Balatonfüredi Széchenyi István Társaság által 2001-ben alapított Széchenyi István Vándordíjat, valamint a Széchenyi család színeit képviselő kék-piros szalagot, de a BDO támogatásának köszönhetően a BDO Nagydíjáért is küzdöttek a vitorlázók.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.