Délután Audi Speed Challange

Ma délután 15.00 órakor a balatonfüredi móló előtt, a nézőkhöz közel kerül sor az Audi Speed Challenge vitorlás gyorsasági versenyre a leggyorsabb hajók részvételével. Élőben nézhető lesz a kekszalag.hu-n és a füredi mólón illetve a Vitorlás téren található kivetítőn.

Ma délután 15.00 órakor a balatonfüredi móló előtt, a nézőkhöz közel kerül sor az Audi Speed Challenge vitorlás gyorsasági versenyre a leggyorsabb hajók részvételével. Élőben nézhető lesz a kekszalag.hu-n és a füredi mólón illetve a Vitorlás téren található kivetítőn.

A Kékszalag autós partnere az Audi, amely harmadszor rendezi meg ezt az egyedülálló versenyt. „Az innováció, a legmodernebb technológia és a sebesség olyan tulajdonságok, amelyek autóinkat és ezeket a fantasztikus vitorlásokat is jellemzik. Ezért álltunk a Magyar Vitorlás Szövetség kezdeményezése mögé, és támogatjuk ezt a látványos versenyt a vízen. Arra biztatunk mindenkit, hogy jöjjön el, és nézze meg a hajókat a vízen és autóinkat a Vitorlás téren” – mondta Mátrabérci Sándor, az Audi márkaigazgatója.

A versenyen a leggyorsabb katamaránok vesznek majd részt. „Már megerősítette részvételi szándékát a Fifty-Fifty, két Extreme 40-es és a Black Jack is” – mondta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára, a verseny szervezője.

A verseny úgy zajlik, hogy a résztvevő hajóknak 15.00 és 16.00 óra között egy rövid pályán áthaladva kell a legnagyobb sebességet elérniük, amelyet GPS-nyomkövetőkkel mérnek. Az lesz a győztes, amelyik hajó ezen időtartam alatt a legnagyobb sebességet éri el.

A nézők egész közelről élvezhetik a hajók manővereit, és a jelenlegi időjárás-jelentés szerint mindehhez még szél is lesz. Érdemes eljönni!

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink