Ma rajtol a 470-es EB

Két magyar egység is rajthoz áll a 470-es Európa-bajnokságon a bulgáriai Burgaszban. Gyapjasék az első 15-öt, Litkeyék a mezőny első felét célozták meg.

Két magyar egység is rajthoz áll a 470-es Európa-bajnokságon a bulgáriai Burgaszban. Gyapjasék az első 15-öt, Litkeyék a mezőny első felét célozták meg.

Csütörtökön volt a megnyitó, az első futam pedig szombaton rajtol a 470-es nyílt Európa-bajnokságon. A rajtlistán 47 induló szerepel, közöttük két magyar egység, a Gyapjas Balázs-Gyapjas Zsombor (HUN-1) és a Litkey Botond-Rácz Levente (HUN-349) párosok. A július végén kezdődő kvalifikációs világbajnokságra való felkészülés egyik fontos állomásán várhatóan stabil, közepes vagy annál kissé erősebb termikszél fúj majd. “Négy napja érkeztünk a helyszínre, amit már ismertünk korábbról, minden nap 13 és 18 csomó közötti stabil termik fújt” – ismertette a körülményeket Gyapjas Balázs.

Az Európa-bajnokságon új vitorlákkal induló Gyapjas-hajó előzetesen az első 15 helyet tűzte ki, de ezt saját bevallásuk szerint sem lesz könnyű elérniük. “Nekünk ezek a körülmények, amik itt vannak, nem a legkedvezőbbek, egyelőre úgy néz ki, inkább erősebb szél lesz a verseny során, ami nem a mi kedvencünk, de így is szeretnénk benne lenni a nemzetek között az első 10-ben. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, nagyon küzdenünk kell  majd.” Litkeyék is bizakodva várják a versenyt, “amióta itt vagyunk egy jelentős állításbeli változásnak köszönhetően tovább javult a sebességünk”. “Célunk hogy a mezőny első felében végezzünk” – fogalmazták meg saját konkrét elvárásaikat.

(st - elementHeight))); if (eval == "above") return ((y < (vpH + st))); }

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.