Újdonságokkal készül a szezonra a BAHART

A hajózási szezon kezdetén ismét új hajót állított szolgálatba a Balatoni Hajózási Zrt. A kizárólag saját forrásból újraépített Nemzeti Regatta nevű motorost 2017. április 14-én bocsátotta vízre a BAHART. A hajóavatáshoz szorosan kapcsolódott a Révfülöp motoros búcsúztatása és átzsilipelése a Sió csatornára. A kiváltott vízibusz a főváros víziközlekedését szolgálja a továbbiakban.

A hajózási szezon kezdetén ismét új hajót állított szolgálatba a Balatoni Hajózási Zrt. A kizárólag saját forrásból újraépített Nemzeti Regatta nevű motorost 2017. április 14-én bocsátotta vízre a BAHART. A hajóavatáshoz szorosan kapcsolódott a Révfülöp motoros búcsúztatása és átzsilipelése a Sió csatornára. A kiváltott vízibusz a főváros víziközlekedését szolgálja a továbbiakban.

„A Balatoni Hajózási Zrt. a flottafelújítás keretében kínálta eladásra, az utóbbi években már elsősorban tartalékhajó funkciót betöltő vízibuszát, a RÉVFÜLÖP motorost. A hajó új tulajdonosával, a BKV-val idén kezdődtek meg azok a tárgyalások, melyek végül az adásvételt eredményezték. A kedvező időjárási és vízállási körülmények pedig lehetővé tették, hogy a hajó a Sió csatornán keresztül a Dunára kerülhessen” – mondta el az eseményen Veigl Gábor a BAHART gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettese.

„A Révfülöp vízibusz mai búcsúja is kifejezi, hogy a BAHART tovább halad a modernizálás útján és a hajópark fokozatos felújításával, korszerűsítésével és tervezett bővítésével a régió kiemelkedő szolgáltatója, a települések és rendezvényeik összekapcsolásával „A Balaton motorja” kíván lenni.” – összegezte a gondolatokat az eseményen Dónucz László értékesítési és forgalmi igazgató.

A Balatoni Hajózási Zrt. a 2020-ig szóló stratégiájában foglaltaknak megfelelően, az idei évben kiemelt saját beruházások keretében folytatja hajóparkjának megújítását, modernizálását. A BAHART siófoki telephelyén gőzerővel zajlik a Kossuth komp teljeskörű megújítása. A társaság másik, szintén saját forrásokat felhasználó beruházása a korábbi Beatrix nevű hajón zajlik. A balatoni utazási igényeket lényegesen hatékonyabban, gazdaságosabban kielégítő, 180 férőhelyes teljesen átalakított, akadálymentes felső fedélzettel ellátott hajót nagypénteken bocsátotta vízre a BAHART. Új nevet is kapott a hajó, amely a társaság által tavaly megrendezett eseményhez, a Nemzeti Regattához – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiváljához kapcsolódik. A 2016. évi vitorlásversenyen komoly küzdelemben végül a házigazda település, Siófok város aratott győzelmet, így az idei hajózási szezonban a hajó neve „Nemzeti Regatta – 2016 Siófok” lesz.

Ügyfélbarát fejlesztések

A hajók felújításával párhuzamosan, további számos ügyfélbarát fejlesztéssel, újdonsággal készül a BAHART idén. Az utazóközönség igényeit felmérve 2017-ben megújította a hajózással kapcsolatos kedvezményrendszerét és a BAHART kártyák bevezetésével jelentősen szélesítette, bővítette a kedvezménnyel igénybe vehető szolgáltatások körét, a kedvezmények felhasználhatóságának időszakát, a kedvezményeket igénybe vevő utasok, felhasználók körét.

A BAHART kártyák megvásárlásával a kártyaegyenleg a kompközlekedés mellett bármely menetrendi, séta-, főidényi tematikus programhajóra, sőt a gyorshajókra is felhasználható a vásárlástól számított következő év december 31-ig. Jelenleg 3 különböző egyenleggel lehet kedvezménykártyát vásárolni: 50e Ft, 100e Ft és 250e Ft összegért. A kártyaegyenleghez társulnak az utazások során, a menetjegyek kiváltásánál érvényesíthető különböző mértékű százalékos kedvezmények. A BAHART kártyák speciális verziója az Ajándékkártya, melyet két egyenlegösszeggel (5e Ft / 10e Ft) árusít a társaság és ennek révén hajózási élmény adható ajándékba.

A Playmobil jegytől az Operetthajóig

Az idei hajózási szezonra az utazóközönség szinte minden szegmensét érintően bővül a szolgáltatástartalom. A családosok és gyerekek körében minden bizonnyal az idei év kedvence a „Playmobil gyerekjegy” lesz. Már tavasztól kaphatók valamennyi személyhajójáratra (menetrendi, séta-, programhajóra egyaránt) azok a kombinált menetjegyek, amelyek megvásárlásakor a gyerekek az adott hajós szolgáltatás menetjegyén kívül a népszerű gyártó játékfigurái közül is választhatnak. Az együttműködés jegyében pedig játszósarokkal egészül ki a Balatoni Hajózási Zrt. főidényi, szintén gyerekeknek szóló „Mastercard Varázshajó” programja. A kulturális élményeket kedvelők minden bizonnyal örömmel fogadják majd az Operetthajót, mely hosszú évek kihagyása után tér vissza a Balatonra. A tavaly nagy sikerrel indított Mastercard Élményhajók is újra indulnak a siófoki kikötőből, másfél órás színpadi műsorral a fedélzeten. A párok, a fiatalok, a szerelmesek számára is több hajózási lehetőséget biztosít a társaság, lehet választani a romantikus naplemente túra, a borkóstolóval egybekötött sétahajózás vagy éppen az esti bulihajók közül.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.