Edzés otthon? Így csinálja Érdi Mári

A kialakult helyzet az élsportolóknak is feladja a leckét. Érdi Máriát, tokiói olimpiai kvótás vitorlázónkat kérdeztük, hogyan oldja meg a napi edzéseket, miután egy elmaradt spanyolországi versenyről hazautazva önkéntes karanténba vonult.

„Március 27-én rajtolt volna a Trofeo Princesa Sofia Mallorcán, ami egy rangos vitorlás verseny, de a járvány miatt eltörölték, így haza kellett utaznunk. Mivel Spanyolországban rohamosan terjed a vírus, hazajövetelem után úgy döntöttem, hogy két hétre önkéntes karanténba vonulok. Tihanyban töltöm ezt az időt egy kis házikóban, ahol folyamatosan edzek és próbálom formában tartani magam.”

Konditerem hiányában Mári otthonában végzi az edzéseket, amiket saját eszközeivel hajt végre. „Az edzőmmel, Sara Wintherrel, aki most Új-Zélandon van, folyamatosan egyeztetjük az edzéstervet, ennek megfelelően intenzív 50-60 perces erőnléti edzéseket végzek. Van egy kis kert a házhoz, ahol a jó időnek köszönhetően tudok dolgozni. Kézi súlyzó, TRX és fit ball segítségével, valamint saját testsúlyos gyakorlatokkal végzem az edzéseket, de futni és kerékpározni is szoktam, szigorúan egyedül és kerülve az emberekkel való találkozást. A karantén lejárta után bízom benne, hogy a vitorlázni is lesz újra lehetőségem a Balatonon. Nehéz helyzet ez most mindenkinek. Nekem a társaság, ami nagyon hiányzik az edzéseken és a magánéletben is, de ez most egy ilyen időszak, ami reméljük, hogy minél hamarabb véget ér.”

További tippek az otthoni mozgási lehetőségekről itt!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.