Pöffös szélben indult a 420-as világbajnokság

Pöffös, trükkös, forgolódó, közepes erősségű, klasszikus balatoni északi szélben tartották meg a 420-as világbajnokság első napját Alsóörsön. 

Két pályán két-két futamot teljesített a 244 párosból álló mezőny, amely a tervezett 10 óra helyett végül 13 órakor szállt vízre. A vihar elkerülte a környéket, a szél azonban megjött, így izgalmas futamokat láthattunk, derült ki a Balatoni Yacht Club beszámolójából.

A Férfi/Vegyes kategóriában az izraeli Roy Levi, Ariel Gal kettős mindkét futamát megnyerve az élen végzett. „A körülmények nagyon jók voltak, körülbelül 12 csomós szél fújt, néhány pöffel az utolsó futamban. Jól kezdtünk, mindkét futamot sikerült megnyernünk. A legfontosabb most, hogy ebben a forgolódó szélben ne figyeljünk arra, hogy mit csinálnak az ellenfelek, hanem csak saját magunkra koncentráljunk. A helyszín nagyon tetszik, és verseny szempontjából is jó volt a mai nap – elégedettek vagyunk az eredménnyel.”

Egy kiugró magyar részeredményt is hozott a nap: a Szűcs Benedek – Csizmazia Bence kettős a második futamon a második helyen ért célba. Az első futamon megszerzett 13. helyezéssel az összetettben a 14. helyet foglalják el a magyar fiúk, akik ezzel a legjobb magyarok.

Az U17-es kategóriában a német Severin Gericke, Xaver Schwarz kettős ugyanúgy egy első-második helyet szerzett, mint a spanyol Miguel Ángel Morales Hernandez, Alejandro Martín Corujo kettős, így ők 3-3 helyezési ponttal állnak az összetettben. Azért állnak a németek az első helyen, mert a szabályok szerint a javuló tendencia számít, és ők a második futamot nyerték meg.

 

420-AS VILÁGBAJNOKSÁG, ALSÓÖRS

Férfiak/Mixed: 1. Roy Levi, Ariel Gal (izraeli) 2 helyezési pont, 2. Ian Walker, Finn Dicke (spanyol) 3, 3. Luca Taglialegne, Silvia Versolatto (olasz) 4, …14. Szűcs Benedek, Csizmazia Bence (magyar) 15

Nők: 1. Paula Laiseca Bueno, Isabel Laiseca Bueno (spanyol) 2, 2. Nora Garcia De La Casa, Mariona Ventura Relat (spanyol) 5, 3. María Pellero Mora, Marta Cardona Alcantara (spanyol) 7, …50. Domokos Anni, Nagy Liza (magyar) 52

U17: 1. Severin Gericke, Xaver Schwarz (német) 3, 2. Miguel Ángel Morales Hernandez, Alejandro Martín Corujo (spanyol) 3, 3. Athanasios Lachanis, Georgios Michalopoulos (görög) 6, …41. Vándor Botond, Tóth Lőrinc (magyar) 44

További nyilatkozatokat a Balatoni Yacht Club oldalán ide kattintva lehet olvasni.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.