Remek magyar szereplés a Trofeo Princesa Sofián

Az érdemfutamot megnyerve összetettben a 7. helyen végzett Érdi Mári az április elején rendezett Trofeo Princesa Sofia versenyen Mallorcán az ILCA 6 kategóriában.

A tokiói olimpia óta az első nagy nemzetközi verseny volt az olimpiai hajóosztályok számára – egyben óriási lehetőség, hogy mindenki felmérje, hogyan sikerült a téli felkészülése, hol áll az újra összetalálkozott nemzetközi élmezőnyben. Nos, Érdi Mári nem töltötte hiába sem az olimpia utáni pihenőidő, sem az azt követő időszak felkészülésre fordított napjait: remek formában vitorlázott Mallorcán, az idei Hempel világkupa sorozat első állomásán. A verseny első két napján viharos, néha 25 csomónál is erősebb szél fújt, Márinak ezek között a körülmények között sikerült két(!) futamot is nyernie. És a tíz futamos sorozat végén, az április 9-i éremfutam megnyerésével tette fel az év egyik legfontosabb nemzetközi versenyén való szereplésére a koronát.

Az ILCA 7 kategóriában versenyző Vadnai testvérek eredménye: Jonatán 11. lett, bátyja Benjamin a 46. helyet szerezte meg a 163 hajóból álló mezőnyben.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.