Klasszikus hajók és autók seregszemléje

Gyönyörű régi hajók versenyeznek a Balatonon, a parton pedig hasonló korú veteránautók vonulnak fel Balatonkenesén augusztus 16-án, a Tabu Kupa keretében.

Nemcsak a versenyzők, hanem a nézők, érdeklődők számára is remek rendezvényre kerül sor Balatonkenesén jövő szombaton: immár 21. alkalommal rendezik meg a Tabu Oldtimer Vitorlás Kupát, amely egy tradicionális fahajók részére kiírt túraverseny és az összevont cirkálók számára ranglistaverseny is egyben. Az idén 10 hajóosztály egységei indulhatnak majd. A verseny útvonala: Balatonkenese-Balatonaliga-Balatonkenese-Balatonalmádi-Balatonkenese. A rendezvény megnyitója idén augusztus 16-án 11.00 órakor lesz Balatonfüreden Bujtor István emlékszobránál.

A szervezők 2017 óta Bujtor István emlékére ajánlják fel a versenyt, amelyet özvegye, Bujtor Judit nyit meg Balatonfüreden, koszorúzással egybekötve Bujtor István szobránál – mondta Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, a verseny névadó hajójának tulajdonosa. Idén lesz Bujtor István halálának tizedik évfordulója.

A régi idők hajói mellett a veterán autók is szerepet kapnak, a program társrendezvénye a „Klasszikus autók a Balatonnál” esemény, amelyet a verseny előtti pénteken rendeznek meg. A veterán autók felvonulnak a Balaton északi partján Balatonkenese, Balatonfüred, Tihany és Alsóörs érintésével térnek vissza Balatonkenesére. A füredi Vitorlás téren berszédet mond Bujtor Judit és Kollár Lajos. Az önkormányzatokkal együttműködve a helyi lakosoknak és a turistáknak is lehetőséget biztosítanak a veteránautók megtekintésére.

A veteránautó-felvonulás záró és a Tabu Kupa díjkiosztó rendezvényét a Kenese Marina Portban rendezik.

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.