Jön az éjszakai rohanás

Másodszor rendezi meg a Spartacus Vitorlás Egylet az Ezüst szalagot, amelynek győztese tavaly az RSM2 katamarán volt. Az esti, éjszakai túraverseny június 15-én szombaton rajtol Földvárról, a forduló Balatongyöröknél lesz, majd vissza Földvárra.

Június 15-16-án rendezi Balatonföldváron nagyhajós túraversenyét, az Ezüst szalagot a Spartacus Vitorlás Egylet. Immár második alkalommal. A verseny nagy része éjszaka zajlik a Földvár – Györök – Földvár útvonalon, ezért az Ezüst szalag kiváló edzéslehetőség az idén július 18-án elrajtoló Kékszalagra. Gyakorolható az éjszakai hajóvezetés, a navigáció és újratanulhatóak a gyakran változó parti fények – emlékeztet a hunsail.hu.

A programok már szombaton 15 órakor elkezdődnek, a rajt pedig 18 órakor lesz. Az abszolút első helyezett nyeri el az Ezüst szalag örökös vándordíját, egy ezüst tálcát. A többtestű és az egytestű vitorlásokat külön is értékelik és díjazzák a rendezők. A befutási limitidő vasárnap 14 órakor jár le, ezután díjkiosztó és ünnepi fogadás lesz a Spartacus klubban.

A verseny támogatói – egyben a különdíjak felajánlói – a Westport, a Seajet hajófestékek, a Red Bull és a fővárosi Edison utcai Swiss Service. Az utóbbi cég órásai a helyszínen díjmentesen, a legkorszerűbb svájci műszerekkel, nyomáspróbával ellenőrzik a jelen lévők óráinak vízmentességét. A verseny nyomkövetésének technikai partnere a Kwindoo. Az applikáció használatáról minden induló részletes eligazítást kap. A rendezők felhívják a figyelmet arra, hogy minden hajón legyen erre a célra egy jól feltöltött okostelefon. A Kwindoo az idén várja a vízről a rövid videókat, fotókat – ezek valós időben, a térkép megfelelő helyére feltöltve még teljesebbé teszik azok számára a versenyt, akik online követik majd a küzdelmet.

A címvédő az RSM2 kamatarán, amely tavaly Vándor Róbert kormányzásával 3 óra 4 perc alatt teljesítette a több mint 80 kilométeres távot.

Minden további részlet – például a versenykiírásban és a versenyutasítás a verseny hivatalos oldalán, a www.ezustszalag.com címen található.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.