Futamot nyert a magyar SSL-csapat

Küzdelmes, de sikeres versenynapot zárt a magyar csapat Las Palmasban, az SSL Világkupa második napján, hiszen kemény küzdelemmel futamgyőzelmet szereztek a fiúk.
Talán az eddigi legszorosabb versenyt hozta a pénteki gyenge szeles nap. A rajt után a magyarok jobbra indítottak, ez jól fizetett, a pálya közepére visszavitorlázva méterekre volt egymástól az első három hajó. Az első hátszelet vezető pozícióban kezdték a mieink, de a második helyen vitorlázó finnek – az egyre gyengülő, lukassá váló szélben – lúvból egy privát széllel megelőzték őket – számolt be róla a Magyar Vitorlás Szövetség honlapja.
A második – kissé lerövidített – cirkáló szakaszt a második helyen, jobb felé nyitották a mieink, az ellenfél finnek balra mentek. Ismét a jobb oldal volt kicsivel jobb, vezettünk a szakasz közepén, de néha csak méterekkel… Az utolsó bóját 90 méter előnnyel sikerült kerülni, végig tudtuk tartani a vezető pozíciót a befutó hátszélben, 34 másodperc előnnyel nyert a magyar csapat. 2. Tahiti, 3. – 3 másodperccel lemaradva – Finnország, 4. Bermuda. Az eddigi két futam után csoportelső Tahiti, 2. (azaz továbbjutó helyen) Magyarország, 3. Bermuda 4. Finnország. Még két futam van ebben a csoportban hátra, az egyik dupla pontos „arany futam” lesz. Öröm volt látni az élő közvetítésben a mieink pontos, fegyelmezett, nyugodt munkáját, a remek manővereket! Hajrá fiúk, hajrá Sámánok!
Az alábbi képen a magyar csapat, balról jobbra: Németh Áron, Tomai Balázs, Majthényi Szabolcs, Lillik Ákos, Bakóczy Róbert, Gyapjas Zsombor, Adorján Csaba, Goszleth Marcell, Takácsy Levente, Berecz Zsombor.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.