Berecz Zsombor Európa-bajnok!

A zárónapon is remekelt Berecz Zsombor a portugáliai Vilamourában megrendezett Finn dingi Európa-bajnokságon: az előző napi két győzelme és 11 pontos előnye után ma az első futamon ötödik lett, és ezzel már biztosan ő végzett az élen összetettben.

A kilencedik, utolsó előtti futamban Berecz az ötödik helyen végzett, ezzel az eredményével a tizedik futamban elért helyezésétől függetlenül megvédte Európa-bajnoki címét a portugáliai Vilamourában megrendezett Finn dingi Európa-bajnokságon. Az eredmény még nem hivatalos, azzá csak a zárófutam befejezése után órákkal, az esetleges óvások megtárgyalása után, a hivatalos eredménylista nyilvánosságra hozatala, illetve a díjkiosztó után válik – számolt be róla a hunsail.hu.

Zsombi az előző napi két futamot is zsinórban megnyerte a nagyon erős mezőnyben, ahol 29 nemzet 49 vitorlázója küzdött az érmekért. A 7. és 8. futamon elért győzelmével Zsombor 11 pont előnnyel vágott neki a zárónapnak, megelőzve a brit olimpiai aranyérmes és négyszeres Finn Gold Cup győztes Giles Scottot.

Berecz címvédőként érkezett az Európa-bajnokságra, korábban azt nyilatkozta sunsail.hu-nak, hogy természetesen szeretné újra hazavinni a kontinensbajnoki kupát, ám ezt a versenyt – amelyen nem az első számú hajójával és vitorlájával indul – csak az elsősorban az olimpiára koncentráló felkészülése egyik állomásának tekinti.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.