Autóversenyző a Kékszalagon

Ahogy megszokhattuk: a Kékszalagon nemcsak megszállott vitorlázók, hanem hírességek, színészek és sportolók is rendre elindulnak. Az idén Szabó Krisztián ralikrossz Európa-bajnok autóversenyző színesíti a mezőnyt az Elanor nevű hajón.

Az év magyar autóversenyzőjének kétszer is megválasztott Szabó Krisztián a ralikrossz legsikeresebb magyar pilótája. Az ötszörös Európa-bajnok idén a volt DTM-bajnok, Mattias Ekström csapatában versenyez a ralikrossz-vébén.
„Egész pályafutásom alatt kerestem az érdekes kihívásokat, a vitorlázás pedig sokban hasonlít az autóversenyzéshez” – mondta Szabó Krisztán. Számára a táv hossza, a nagy sebességből fakadó kihívások, a gyors irányváltások sokasága és az időjárás kiszámíthatatlansága teszik vonzóvá a Balaton legnagyobb versenyét.
Az autóversenyző egy ELAN E4 típusú, 10 és fél méteres vitorlás fedélzetén vág neki a 155 kilométeres távnak. Az Elanor hajó kormányosa ifj. Scholtz Imre lesz, aki tavaly a Vígkender II.-vel megnyerte a tókerülő versenyt Yardstick II. osztályban.
„A Kékszalag elsősorban a jó döntésekről szól” – mondta. Scholtz Imre szerint a Yardstick I/2. osztályban induló Elanor azért jó választás, mert a hajó a performance cruiserek közé tartozik, ahol nem kell a kompromisszumot kötni a versenyteljesítmény és a túrázás között. A főpróba sikeres volt: az Elanor abszolút 32. helyen végzett a Kékszalagot felvezető Fehérszalag regattán.
Az Audi számos rendezvénnyel – többek között Audi E-tron bemutatóval és tesztvezetéssel – várja a Kékszalag idején, 2019. július 18-20. között Balatonfüredre látogatókat.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.