A New Black Jack behúzta a Tramontanát

A New Black Jack nyerte abszolútban az idei Tramontana-Sennebogen Kupát. Remek a versenyről a galériában!

Idén a járványhelyzet miatt késve indult vitorlásszezon egyik első túraversenye a Tramontana-Sennebogen Kupa volt. A nevezés az MVSZ ajánlásainak megfelelően VIHAR-on keresztül történt, a helyszínen csak egy-két hajó esetében kellett pontosítani a hiányzó, utolsó pillanatban megérkező sportorvosi engedélyeket. A nevezésnél a szokásos vendéglátás idén elmaradt, de a versenypólókat és a csopaki Szent Donát Borkúria borait idén sem kellett nélkülözni a résztvevőknek – áll a rendezők közleményében.

Szombaton 10 órakor erős szélben rajtolt el a 2020 évi Tramontana-Sennebogen Kupa. Idén katamaránokkal kiegészülve több mint 100 hajó vágott neki a Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred távnak. A szél alaposan próbára tette a vitorlázókat. Az alsóörsi bóját a Roland Gäbler vezette New Black Jack vette elsőként és megtartva helyét a célvonalat is elsőként szelte át. Az egytestűek között az alsóörsi bóját Fazakas György vezette Csimborasszó vette elsőként, a befutónál azonban már a Pannónia volt az első Jordán Balázzsal a kormánynál.

A díjkiosztót a jövő évi Tramontana-Sennebogen Kupa végére halasztották.

A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana Vitorlás Egyesülettel és Alapítvánnyal. A versenynek a gyönyörűen felújított és hatalmas fejlesztésen átesett Hajógyári Kikötő adott otthont.

További képek itt érhetők el!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink