címke: tengeri vitorlázás

3 hete
November nyolcadikán, vasárnap délben harminchárom 60 lábas vitorlás vág neki a világ túlzás nélkül legkeményebb vitorlásversenyének: egyedül, segítség és kikötés nélkül kell megkerülni a Földet. A legfontosabb tudnivalók még egyszer a közvetítések linkjeivel.
1 hónapja
Ki ne ismerné fel akár harminc másik hajó közül a csoda szép fekete (és idén rózsaszínű szárnyakon repülő) Hugo Bosst, amely az elmúlt évek során egybeforrt Alex Thomson nevével? A 46 éves walesi vitorlázó ötödször vág neki a Vendée Globe-nak, és miután a viadal két legutóbbi kiadásán a 3. és a 2. helyen végzett, nem kérdés, hogy ezúttal a győzelemre hajt.
1 hónapja
Elképesztő menet végén sikerült felülmúlnia még a tavalyi remek eredményét is a Wild Joe csapatnak a Rolex Middle Sea Race-en: Józsa Mártonék az egytestű mezőny abszolút második helyezettjeként értek célba!
2 hónapja
A Balatonnál tanult meg vitorlázni, a Golden Globe Racen 18 versenyző közül, 4. helyezettként ért célba. Az amerikai és magyar zászlóval fellobbogozott Puffin nevű hajójával 263 napig tartott magányos és emberfeletti utazása 2018-ban, amelyről magazinunkban már több alkalommal is beszámoltunk. Most a likebalaton.hu-n jelent meg egy interjú vele – íme!
4 hónapja
Furcsa belegondolni, de igaz: néhány évtizeddel ezelőtt a vitorlázás még közel sem volt olyan népszerű, mint manapság. Bemutatunk néhányat azok közül a hírességek közül, akik sokat tettek azért, hogy divatba hozzák a sportot. Cikkünk a Vitorlázás Magazin 2018/6-os számában jelent meg.