címke: IMOCA 60

1 éve
Váratlan esemény miatt esett ki (legalábbis időlegesen) a versenyből az Ocean Race mostani kiadásában élen álló 11th Hour Racing: az egyik vetélytárs csapat hajója szabályosan meglékelte egy véletlen manőver során.
2 éve
A járványhelyzet továbbra is bünteti a vitorlázást: bár a Sydney-Hobartot megrendezték az idén, de az Ocean Race kezdését még fél évvel eltolták, egészen 2023-ig.
3 éve
Átvette a vezetést Charlie Dalin (Apvia) Thomas Ruyant-tól a Vendée Globe-on. Ez volt a tizedik helycsere az élen a rajt óta, és Dalin a hatodik, aki az élre állt. Thomson másfél napja javít, ha minden igaz, sikerülni fog a dolog – és érdekes, hogy háromszor is négykor előzték meg. Rövid összefoglaló a Vendée Globe-ról.
3 éve
Alex Thomson továbbra is vezet a Vendée Globe-on. Ahogy az várható volt, Jean Le Cam hősies küzdelme ellenére bukott egy helyet, Thomas Ruyant megelőzte, így János király már „csak” harmadik. Az élmezőny kicsit belassult, a követők pedig érkeznek, kicsit összetorlódhat a mezőny. Troussel a törött árbócával kiállt, Beyou a javítás után újraindult.
3 éve
Nagyjából három részre szakadva, 17-21 csomós tempóval vitorlázik a passzátszéllel a Vendée Globe mezőnye. A körülmények ideálisak, mégis újabb komoly műszaki gond akadt az egyik hajóval: eltört Nicolas Troussel árbóca.