címke: hajópiac

1 éve
Gyakran merül fel a kérdés, hogy mégis, milyen vitorlás hajó felel meg leginkább a Balatonra. Két szokásos válasz létezik, az egyik az „amilyen neked kell”, a másik pedig az „attól függ”. Ez a második az, amelyik aztán rengeteg további kérdést szül. Körüljártuk azt a kérdést, hogy vajon tényleg jobb-e a nagyobb – és ha igen, akkor miért.
2 éve
Nagy fába vágtuk a fejszénket amikor elkészítettük Magyarország első hajókatalógusát, amely a legfontosabb gyártók és forgalmazók vitorlás- és elektromos egységeit listázza, és amely egyben bemutatja a hazai piacot is. A december 8-tól kapható kiadványban igyekeztünk átfogó gyűjteményt összeállítani és a lehetőségekhez mérten egységesen kezelni minden modellt – de bizonyos háttér-információkat a hajóbemutatók mellett nem tudunk márkánként vagy modellenként közreadni. Ezt pótoljuk ebben a cikkben.
2 éve
A világjárvány nagy lökést adott az egész hajóiparnak, de a katamarán-eladások valóságos lórugást kaptak: semmilyen más kategóriában sem tapasztalható akkora növekedést, mint a többtestűeknél. És ez nemcsak a távoli vizeken van így, hanem a magyar piacon is. De vajon miért, és meddig tarthat a boom? Ennek jártunk utána.
4 éve
Mintegy 25 százalékkal növelte gyártókapacitást a hazai elektromos hajók piacát vezető Aqwia Kft., hogy meg tudjon felelni az e-hajók iránti rohamos kereslet-növekedésnek. A Wia hajókat készítő balatonfűzfői gyár jövőre is hasonló mértékű bővítést tervez. Várakozásaik szerint idén 15-20 százalék körüli mértékben nőhet az elektromos hajók piaca Magyarországon.
1