címke: Amerika Kupa

10 hónapja
A magyar America’s Cup csapat létrehozásának ötletét hangsúlyozottan gondolat-kísérlet jelleggel nekiszegeztük a magyar vitorlás sport három talán legeredményesebb alakjának. Az olimpiai Finn dingi osztályban világ- és kétszeres Európa-bajnok Berecz Zsombornak, a Repülő Hollandiban tizenháromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok Majthényi Zsombornak és természetesen az ötszörös földkerülő, szólóvitorlázó, Vendée Globe 5. és 8. helyezett Fa Nándornak.
10 hónapja
A magyar America's Cup-részvételt gondolakísérletként vizsgáló cikksorozatunk újabb része a hajó után a csapatról szól. Az eredményes magyar Amerika Kupás szereplés nélkülözhetetlen eleme a megfelelő csapat, a jó vezető és legénység. Vajon ezen a téren hogy állunk? Végiggondoltuk, és megkérdeztük az AC futamait szakértőként közvetítő Kékszalag-győztes Vándor Róbert és Kaiser Kristóf véleményét is. Véletlenül mindketten szereztek már tapasztalatokat AC-hajókkal – még ha nem is épp olyanokkal, amelyekkel manapság versenyeznek. Íme, mire jutottunk.
11 hónapja
Hogyan épül fel egy Amerika Kupás csapat, mik a felkészülés legfontosabb tanulságai, és vajon mennyire jelent már meg a vitorlázás csúcskategóriájában a mesterséges intelligencia? – többek között ezekkel a kérdésekkel igyekeztünk a Prada Pirelli csapat technikai gurujával, Martin Fischerrel beszélgetve feltérképezni egy esetleges magyar csapat lehetőségeit.
11 hónapja
Vajon képesek lennénk magyar csapatot indítani az America's Cupon? Ennek jártunk alaposan utána friss lapszámunkban. A cikksorozat következő, teljes terjedelemben közölt része azzal foglalkozik, hogy melyek a szükséges fő elemek egy sikeres America’s Cup csapat felállításához és kitartó működtetéséhez? Szaktudás, szándék és akarat, rengeteg pénz és hosszan, éveken át kitartó támogatás. Vegyük sorra, mivel, hogy állunk! Vizsgáljuk meg először azt, hogy rendelkezünk-e olyan hajóipari háttérrel és szaktudással, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy elkészítsünk egy versenyképes csúcs-hajót!