címke: AC75

6 hónapja
Már nagyban készülnek a nagy megmérettetésre a címvédő kiwik: láthatóan a Team Emirates New Zealand AC75-öse immár kész a tartós repülésre.
9 hónapja
A címvédő új-zélandi és az American Magic csapata után az olasz Luna Rossa is vízre tette a kész és már üzemképes AC75-ösét, amellyel a 36. Amerika Kupáért versenyeznek majd.
1 éve
A kupára pályázó, mondhatni örök kihívó brit csapat már teszteli a 36. Amerika Kupa viadalára szánt új hajótípust. Az Ineos Team UK persze még nem a végleges, 75 lábas verzióval, csak egy kisebb, „kísérleti” hajóval rukkolt ki, de a T5-ös első próbaútjai Cowes partjai előtt máris igazolják, hogy nagyon látványos versenyekre számíthatunk.
2 éve
Eredeti ütemtervének megfelelően március utolsó előtti napján közzétette az Amerika Kupa AC75-öseinek pontos irányelveit a címvédő Emirates Team New Zealand. Az új, egytestű repülő hajók számítógépes grafikáit már korábban nyilvánosságra hozták (mint arról lapunk idei első számában is részletesen beszámoltunk), most pedig a részletes szabályrendszert is ismertették az indulni szándékozó csapatokkal. A témával részletesen foglalkozunk a Vitorlázás Magazin 2018/3-as számában, addig íme egy érdekes videó az új hajókról!
1