Sydney-Hobart: meglepetés helyett

Volt is meglepetés a 74. Sydney-Hobart versenyen meg nem is. Volt, hiszen nem a versenyben végig vezető Comanche nyert, hanem a 628 mérföldes táv utolsó 75 mérföldjén előre ugró Wild Oats XI - de kilencedik győzelme azért nem nevezhető óriási meglepetésnek sem.

Volt is meglepetés a 74. Sydney-Hobart versenyen meg nem is. Volt, hiszen nem a versenyben végig vezető Comanche nyert, hanem a 628 mérföldes táv utolsó 75 mérföldjén előre ugró Wild Oats XI – de kilencedik győzelme azért nem nevezhető óriási meglepetésnek sem.

A Jim Cooney és Samantha Grant Comanche-a végül Peter Harburg Black Jack-jétől is kikapott, amely már egészen a cél előtt, a Derwent folyó torkolatában hajózva húzott el mellettük.

A második helyen befutó Black Jack

A Black Jack 28 perccel kapott ki a Wild Oats XI-től, a Comanche pedig alig egy perccel maradt le a második helyet elhappoló vetélytársától. Ezek nem nagy különbségek, hiszen a győztes Wild Oats XI 1 nap 19 óra 7 perces idővel ért célba. A negyedik az idén Infotrack néven futó Perpetual Loyal lett, amely 13 perccel maradt le a dobogóról.

A négy maxi mindvégig az élen csatázott, szinte mindig látótávolságban egymástól. A Comanche előnye eleinte meggyőzőnek tűnt a többiek előtt, de Tasmania közelében a Wild Oats XI a többiekkel ellentétben nem partközelbe húzódva, hanem keletebbről, a nyílt víz felől fordult rá a „célegyenesre”, így jobb szelet fogott nálunk.

Az élmezőny előnyét jól jelzi, hogy az ötödik helyen haladó Alive (lent) még jó 70 mérföldnyire van a céltól!

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.